V balonarski nesreči štirje poškodovani

V balonarski nesreči na območju ljubljanskega barja so se danes poškodovale štiri osebe.
Fotografija: Policija je na zavarovala območje. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Policija je na zavarovala območje. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Danes okoli desete ure zjutraj je na območju Ljubljanskega barja med Škofljico in Igom prišlo do balonarske nesreče. Poškodovane so štiri osebe, vključno s pilotom balona.

Izjava Policije o balonarski nesreči na Ljubljanskem barju:

Do nesreče je prišlo pri pristajanju balona, ki danes dopoldan priletel iz Avstrije, v njem pa je bilo šest oseb, pet državljanov Belgije in državljan Slovenije, so sporočili s policije. Oba sta nameravala pristati na barju pri Igu, kjer je pri pristanku enega izmed balonov prišlo do nesreče, kjer je balon s košaro trčil v travnik.

V nesreči so bili po zadnjih podatkih poškodovane štiri osebe. 55-letni državljan Belgije, ki je bil pilot zrakoplova, 28- in 54-letni potnici ter 67-letni slovenski državljan, ki je bil pomožni pilot. Vse poškodovane so prepeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana, njihovo življenje pa ni ogroženo.

Balon je priletel v spremstvu še enega balona, v katerem so bile tri osebe. Ta je varno pristal na Barju. Kraj je zavarovan in je izključena možnost požara ali eksplozije. Do sedaj še ni znano zakaj je prišlo do nesreče balona.

Do hude balonarske nesreče je na Barju prišlo tudi že leta 2012. FOTO: Feist Marko
Do hude balonarske nesreče je na Barju prišlo tudi že leta 2012. FOTO: Feist Marko

Na kraju posredujejo reševalne ekipe, policisti so zavarovali kraj in zbirajo obvestila o vseh okoliščinah dogodka. Morebitne radovedneže naprošajo, da naj s svojo prisotnostjo ne motijo dela reševalnih ekip in omogočijo nemoteno reševanje ter naj upoštevajo navodila policistov. 

Grega Trček iz Balonarskega centra Barje je za STA pojasnil, da je ob pristanku pihal močan veter, zaradi česar so štiri osebe padle iz košare balona.