Strelec na Ptuju je policiste poklical sam, a se je prijetju močno upiral

Policisti so strelca prijeli okoli 18.30, akcija je trajala okoli deset ur. Med drugim je zadel avtomobil z dvema osebama, vendar nista poškodovani.
Fotografija: Streljanje v Dražencih FOTO: Andrej Petelinšek/Večer
Odpri galerijo
Streljanje v Dražencih FOTO: Andrej Petelinšek/Večer

Policija je okoli 18.30 po dolgotrajnem posredovanju in neuspešnih pogajanjih prijela 56-letnika, ki je že dopoldne streljal na območju Ptuja, v bližini Dražencev. Z balkona svoje hiše je streljal tudi v smeri policistov, sicer pa med drugim zadel avtomobil z dvema osebama, vendar nista poškodovani, je v večerni izjavi po zaključku posredovanja povedal vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Stanko Vidovič.

Kot je še poudaril, so storilca, ki je policiste zjutraj okoli 8.40 – kot se je izkazalo – poklical sam, že lani obravnavali zaradi groženj, danes pa so ga po večurnih pogajanjih in prepričevanju k predaji, ki niso obrodila rezultatov, prijeli na balkonu stanovanjske hiše. V njej je bil sam, tako da drugih, morebiti ogroženih oseb ni bilo.

Storilec se je prijetju izrazito upiral in bil pri tem lažje poškodovan, sicer pa je imel dovoljenje za dolgocevno orožje. V postopku so mu odvzeli prostost in odredili pridržanje zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja, je še povedal Vidovič. Trenutno še preiskujejo motiv za njegovo dejanje. 

Streljanje v Dražencih FOTO: Andrej Petelinšek/Večer
Streljanje v Dražencih FOTO: Andrej Petelinšek/Večer

Okoli deset ur drame

Da so storilca prijeli in mu odvzeli prostost, je sicer že nekaj pred 19. uro sporočila predstavnica Policijske uprave Maribor Anita Kovačič Čelofiga. Policisti so med posredovanjem na kraj napotili policiste, pripadnike Specialne enote policije in policijskega pogajalca, območje ob Ulici Šercerjeve brigade in Selski ulici pa je bilo v času njihovega posredovanja popolnoma zaprto. Mnogi se zaradi zaprtja območja niso mogli vrniti na svoje domove.

Streljanje v Dražencih FOTO: Andrej Petelinšek/Večer
Streljanje v Dražencih FOTO: Andrej Petelinšek/Večer