V Dravski dolini ena črna točka manj

Na radeljski obvoznici bodo končno zgradili krožišče.
Fotografija: Na križišču s Koroško cesto v Radljah ob Dravi se vsak mesec pripeti prometna nesreča. FOTO: ARHIV PU CELJE
Odpri galerijo
Na križišču s Koroško cesto v Radljah ob Dravi se vsak mesec pripeti prometna nesreča. FOTO: ARHIV PU CELJE

Radlje ob Dravi – Radeljska obvoznica, po kateri poteka ves promet skozi Dravsko dolino, bo na prigovarjanje lokalne skupnosti namesto nevarnega križišča s Koroško cesto, kjer se v povprečju zgodi ena prometna nesreča na mesec, končno dobila krožišče.

Izvajalec Del, Voc Celje, že pripravlja gradbišče. Naložba, za katero bo direkcija za infrastrukturo prispevala 236 tisoč evrov, ostalo pa občina Radlje ob Dravi, je vredna okoli 300 tisoč evrov. »Zgrajeno bo pravo in ne začasno krožišče in s tem umaknjena iz seznama še ena črna točka na magistralni cesti med Dravogradom in Mariborom,« pravi radeljski župan Alan Bukovnik.

»V času gradnje bo promet na tem delu potekal izmenično enosmerno. Štirikrako križišče bomo preuredili v krožno tako, da bomo na vseh štirih krakih ohranili prehode za pešce. Prilagodili bomo tudi cestno razsvetljavo, komunalne vode, prometno opremo in signalizacijo,« so sporočili iz direkcije za infrastrukturo.

Skal nad magistralko ni več

Ta bo ob koncu tedna umaknila polovično zaporo na odseku ceste med Radljami ob Dravi in Breznim, kjer je konec oktobra zaradi padajoče skale prišlo do nesreče s smrtnim izzidom. Direkcija je na tem območju zaključila s prvo fazo sanacijskih del, v okviru katere so s pobočja nad magistralko odstranili in stabilizirali večje labilne skalne bloke, odstranili večjo količino skalnih čeri na skalnem žarišču ter odstranili nevarna drevesa na robovih skalnega žarišča.

»Inženirsko geološke meritve in izvedbeni načrt za dokončno stabilizacijo primarnega žarišča je v zaključni fazi. Po načrtu bomo pritrdili dodatnih pet skalnih blokov. Z deli bomo pričeli takoj, ko bomo pridobili izvedbeni načrt in uspšeno zaključili javno naročilo,« so pojasnili na Direkciji Rs za infrastrukturo. Anton Kovše, župan Podvelke, je z deli sicer zadovoljen, a pravi, da trajajo predolgo.