V hudi prometni nesreči udeleženo tudi vozilo Slovenske vojske

Na avtocesti med Postojno in Senožečami se je zgodila huda prometna nesreča. Ena oseba je umrla, več je ranjenih.
Fotografija: Iz Slovenske vojske so sporočili, da je bilo v nesreči udeleženo tudi njihovo kombinirano vozilo Slovenske vojske. FOTO:: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Iz Slovenske vojske so sporočili, da je bilo v nesreči udeleženo tudi njihovo kombinirano vozilo Slovenske vojske. FOTO:: Jure Eržen/Delo

Danes zgodaj zjutraj se je na avtocesti od Postojne proti Senožečam zgodila huda prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih več vozil. Ena oseba je umrla. Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je voznik slovenskega tovornega vozila peljal od Postojne proti Razdrtemu. Pred počivališčem Studenec je ugotovil, da ima težave z motorjem vozila, zato je zapeljal proti odstavnemu pasu v desno. Ko je bil že napol na odstavnem pasu, je po desnem voznem pasu pripeljal voznik tovornega vozila slovenskih registrskih tablic in z desnim delom vozila trčil v zadnji levi del vozila pred seboj.

Nato je po desnem voznem pasu pripeljal voznik osebnega avtomobila, doma iz Celja, in trčil v zadnji del drugega priklopnega vozila. Po trčenju je šel voznik osebnega vozila na desno stran avtomobila pomagat sopotnicam, ki so bile lažje poškodovane (v vozilu so bile tri sopotnice). Pri tem je po desnem voznem pasu pripeljal voznik manjšega vozila za prevoz oseb, ki zaradi neprilagojene hitrosti ni mogel pravočasno ustaviti, prav tako ni mogel zapeljati v levo, saj je po prehitevalnem pasu potekal promet.

Zgodaj zjutraj se je na avtocesti med Postojno in Senožečami zgodila huda prometna nesreča. Slika je simbolična. FOTO: Delo
Zgodaj zjutraj se je na avtocesti med Postojno in Senožečami zgodila huda prometna nesreča. Slika je simbolična. FOTO: Delo


Zato se je odločil, da bo zavil v desno na odstavni pas, kjer pa je trčil v voznika osebnega avtomobila, ki je zunaj vozila pomagal sopotnicam. Za tem trčenjem je vozil naprej po odstavnem pasu in trčil v zadnji del prikolice prvega tovornega vozla (ki je imelo okvaro).

Voznik osebnega avtomobila iz Celja (v času nesreče je bil torej zunaj vozila) je na kraju umrl. Podatke o identiteti vseh udeleženih v prometni nesreči policisti še preverjajo, prav tako podrobnosti glede dogajanja na kraju. Iz Slovenske vojske so medtem sporočili, da je bilo v nesreči udeleženo tudi njihovo kombinirano vozilo. 



Policisti bodo po zaključenem ogledu vozniku drugega tovornega vozila izdali plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti, za voznika osebnega vozila bo podano poročilo na ODT Koper, za voznika manjšega vozila za prevoz oseb (minibus) pa bo podana kazenska ovadba za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti (po 323. členu KZ).

Letos je na cestah na območju Policijske uprave Koper umrlo 12 oseb, lani v istem obdobju devet, v vsem letu pa 11. 

V nesreči sta bila tako udeležena dva tovornjaka, en osebni avtomobil in en minibus. Iz Slovenske vojske so sporočili, da je bilo v nesreči udeleženo tudi njihovo kombinirano vozilo. 

Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je kolona dolga poldrugi kilometer, čas potovanja je zaradi zastoja podaljšan za deset minut, za tiste voznike osebnih avtomobilov, ki bi se radi izognili zastoju, pa je mogoč obvoz po cesti Postojna–Razdrto.

Preberite še: