V Nemčiji štirje mrtvi, na Slovaškem 50 poškodovanih

Na Slovaškem je lokomotiva trčila v potniški vlak, ki se je ustavil zaradi okvare. V Nemčiji je potniški vlak iztiril.
Fotografija: V bližini mesta Garmisch-Partenkirchen je iztiril vlak z okoli 140 potniki. Pri tem so umrli najmanj štirje ljudje. FOTO: AFP
Odpri galerijo
V bližini mesta Garmisch-Partenkirchen je iztiril vlak z okoli 140 potniki. Pri tem so umrli najmanj štirje ljudje. FOTO: AFP

Na Slovaškem je včeraj zvečer lokomotiva trčila v potniški vlak, ki se je pred tem zaradi okvare ustavil. Pri tem je bilo poškodovanih najmanj 50 ljudi, ob navajanju slovaških medijev poroča nemška tiskovna agencija dpa. Huda železniška nesreča je pretresla tudi nemško Bavarsko. Umrli so štirje ljudje, 12 jih še pogrešajo.

Sinočnjo nesrečo na Slovaškem so za slovaško tiskovno agencijo Tasr potrdili tako pri državnem železniškem potniškem prevozniku ZSSK kot tudi na ministrstvu za promet, kjer pa podatkov o žrtvah niso navedli.

Do trčenja je prišlo na glavni progi med mestoma Žilina in Košice, v bližini krajev Vrutky in Varin v osrednjem delu države. V potniški vlak, ki se je pred tem pokvaril in zato ustavil na tirih, je trčila lokomotiva, ki mu je prihajala na pomoč. Na prizorišče so nemudoma prispeli gasilci in reševalci, kmalu za njimi pa tudi slovaški prometni minister Andrej Doležal.

Kot poroča dpa, se je sprva govorilo o kar sto poškodovanih, a so kasneje to število znižali na najmanj 50.

Huda železniška nesreča je sicer v petek pretresla nemško zvezno deželo Bavarsko, kjer je v bližini mesta Garmisch-Partenkirchen iztiril vlak z okoli 140 potniki. Pri tem so umrli najmanj štirje ljudje, več deset je bilo poškodovanih, 12 pa jih še vedno pogrešajo.

Preberite še: