V nesreči helikopterja umrli trije reševalci

Reševalna ekipa je letela v okolico Marseilla na pomoč zaradi poplav.
Fotografija: Takšen helikopter francoske civilne zaščite EC145 se je ponoči zrušil v okolici Marseilla. FOTO: Damien Meyer/ Afp
Odpri galerijo
Takšen helikopter francoske civilne zaščite EC145 se je ponoči zrušil v okolici Marseilla. FOTO: Damien Meyer/ Afp

Ponoči se je v okolici Marseilla v južni Franciji zgodila huda nesreča, v kateri so umrli trije reševalci helikopterske reševalne ekipe, poročata Reuters in The Guardian.

Francoski notranji minister Christophe Castaner je danes v zvezi z nesrečo sporočil le, da je bil reševalni helikopter na reševalnem poletu nad območjem, ki so ga prizadele hude poplave, ko so z njim izgubili radijsko zvezo in je izginil z radarskih zaslonov. Pozneje so našli uničeni helikopter na tleh in v njem tri mrtve reševalce. Kaj je bil vzrok nesreče, še raziskujejo, pred nesrečo namreč pilot ni poslal nobenega sporočila ali klica na pomoč.

»V mislih sem z vsemi, ki so jih v zadnjih tednih prizadela neurja na jugu države. Še posebej pa z družinami in bližnjimi tistih, ki so izgubili življenje,« je na Twitterju danes zapisal francoski predsednik Emmanuel Macron.

Gasilci se odpravljajo na kraj nesreče helikopterja. FOTO: Clement Mahoudeau/AFP
Gasilci se odpravljajo na kraj nesreče helikopterja. FOTO: Clement Mahoudeau/AFP

 

Ta konec tedna pet mrtvih, prejšnji konec tedna šest


Francosko sredozemsko obalo je čez konec tedna prizadelo hudo deževje, ki je povzročilo poplave in ogrozilo prebivalce. V poplavah sta umrla dva človeka, skupaj s tremi ponesrečenimi reševalci je tako ta konec tedna vreme v Franciji vzelo pet življenj. Že pred tednom dni je na tem območju zaradi slabega vremena in poplav umrlo šest ljudi. 

Tokrat sta poleg treh reševalcev umrla še pastir, ki je s svojim terencem poskušal prebresti narasli vodotok, da bi prišel do črede, a ga je voda odnesla z vozilom vred, in živinorejec, ki je peš hotel preveriti, ali je vse v redu z njegovo živino, pa ga je prav tako odnesla narasla voda in se je utopil. Zaradi poplav je bil v departmajih Var in Alpes - Maritimes nekaj časa omrtvičen železniški promet, štiri ure pa je bila v nedeljo zvečer zaprta avtocesta A-8 na tem območju.

Preberite še: