V policiji zaposlena oseba v okolici Sevnice zbila pešca

Pešec je huje poškodovan. Po neuradnih informacijah POP TV je za volanom sedela direktorica Policijske uprave Kranj Melita Močnik.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo

V prometni nesreči na območju Sevnice je v soboto okoli 7.30 vozilo zbilo pešca, ki je bil v nesreči huje poškodovan.

Na Generalni policijski upravi so za STA pojasnili, da je vozila uslužbenka policije, zato je preiskavo prevzel posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva. Rezultat alkotesta ni pokazal prisotnosti alkohola, so dodali.

Na Generalni policijski upravi navedli, da je voznica na kraju nesreče takoj ustavila, nesrečo prijavila policiji in zaprosila za prihod reševalcev. S poškodovancem je ostala na kraju in mu nudila pomoč, policisti pa so še na kraju odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ni pokazal prisotnosti alkohola.

V nadaljevanju so primer prevzeli policisti Specializiranega državnega tožilstva, ki obravnavajo dogodke, v katerih so udeležene pooblaščene uradne osebe, so dodali na Generalni policijski upravi. »Zato ukrepi, kot je strokovni pregled, obravnava same nesreče in druga preiskovalna dejanja sodijo v njihovo pristojnost,« so še pojasnili.

Ob tem so po zagotovilih Generalne policijske uprave policisti na kraju nesreče izvedli vse prve nujne ukrepe, ki so običajni v nesrečah s hujšimi poškodbami. Huje poškodovanega moškega so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

Po neuradnih informacijah POP TV je vozila direktorica Policijske uprave Kranj Melita Močnik, ki je vodenje policijske uprave prevzela 29. marca 2021. Močnikova je diplomirala na pravni fakulteti, v policiji pa se je zaposlila leta 1998.