V prometni nesreči v občini Sevnica umrl 67-letnik

Na regionalni cesti zunaj naselja Gabrje v občini Sevnica se je včeraj zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, poroča Generalna policijska uporava.
Fotografija: Nesreča se je zgodila, ko je 67-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Sevnice proti Tržišču. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Nesreča se je zgodila, ko je 67-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Sevnice proti Tržišču. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Včeraj dopoldne se je smrtno ponesrečil 67-letni voznik osebnega vozila, v nesrečo je bila vključena tudi 49-letnica.

Nesreča se je zgodila, ko je 67-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Sevnice proti Tržišču. Ko je pripeljal do mesta, kjer cesta poteka iz nepreglednega desnega ovinka v ravnino, je pri izvozu iz ovinka iz neznanega razloga zapeljal naglo v levo na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v osebni avtomobil, ki ga je pravilno vozila 49-letna voznica. Voznik je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče, voznica pa je bila hudo poškodovana.
 

Nedeljsko poročilo


Slovenski policisti so sicer včeraj skupno obravnavali 71 prometnih nesreč, 13 nesreč se je končalo z lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 58 kršitev javnega reda in miru ter 42 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 35-krat posredovali na javnih krajih in 23-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so enega kršitelja. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli 13 vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 15 tatvin, sedem povzročitev telesnih poškodb, po šest vlomov in poškodovanj tuje stvari, štiri nasilja v družini, tri grožnje in eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.