V Pulju potrdili, da so v morju našli pogrešanega Slovenca

47-letnik je pred petimi dnevi padel z vodnega skuterja. Obdukcija ni mogla zagotovo potrditi vzroka smrti, zato so odredili nadaljnje preiskave.
Fotografija: Koprski zaliv FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Koprski zaliv FOTO: Blaž Samec/Delo

Na oddelku za patologijo v puljski bolnišnici so danes opravili obdukcijo trupla, ki so ga v ponedeljek našli v morju pred Porečem. Potrdili so, da gre za 47-letnega Slovenca, ki je 25. julija pred avtokampom v Vrsarju padel z vodnega skuterja, je sporočila istrska policija.

Dodali so, da obdukcija ni mogla zagotovo potrditi vzroka smrti, zato so odredili nadaljnje preiskave.

47-letni Slovenec je v četrtek pozno popoldne pred obalo Vrsarja padel z vodnega skuterja, s katerim je prevažal tudi svojega mladoletnega otroka, drugega otroka pa je vlekel za seboj na napihljivem obroču iz gume. Iz doslej še neznanega razloga je moški padel v morje čez krmilo, nato se je za njim izgubila vsaka sled. Na sebi ni imel rešilnega jopiča. V trenutku nesreče je vozil v bližini gliserja, ki je za seboj prav tako vlekel osem oseb.

Nesreča z gliserjem se je zgodila v morju pri otoku Figarola. FOTO: Ministrstvo za pomorstvo
Nesreča z gliserjem se je zgodila v morju pri otoku Figarola. FOTO: Ministrstvo za pomorstvo


Istrska policija, luška kapetanija, policijski potapljači, gasilci ter potapljači kluba Morska zvezda so pogrešanega Slovenca intenzivno iskali štiri dni. Njegovo truplo so v ponedeljek izvlekli iz morja pred Porečem.

Istrska policija je sporočila, da so pred tem okoli poldneva dobili obvestilo službe za iskanje in reševanje na morju, da so navtiki v morju pred Porečem opazili truplo, ki plava na morju. Pripadniki pomorske policije so nato na devetih navtičnih miljah od poreškega pristanišča našli in iz morja potegnili truplo moškega.