V Radečah ukradel avto z otrokom vred

Moški je trčil v mater otroka, ki mu je poskušala preprečiti tatvino avta, nato pa jo je nekaj časa, ko se je oklepala vozila, še vlekel za seboj.
Fotografija: Policija je moškega prijela. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Policija je moškega prijela. FOTO: Jure Eržen/Delo

Radeče – Prava drama se je včeraj odvijala v Radečah, kjer se je 31-letnica z osebnim vozilom pripeljala na bencinski servis. Medtem ko je vstopila v prostore servisa, se je za volan njenega vozila, v katerem sta zadaj sedela dva otroka, usedel moški in začel brskati po njeni torbici.

Vozničina hčerka je pobegnila iz vozila in stekla v prostore servisa, njen mlajši bratec pa je ostal v vozilu. »Ko je ženska pritekla do vozila in se postavila predenj, da bi moškemu preprečila vožnjo, je ta spravil vozilo v pogon in se z otrokom, pripetem v otroškem sedežu, odpeljal v smeri proti Zidanemu Mostu. S sprednjim delom vozila je še trčil v lastnico vozila, ki mu je poskusila preprečiti vožnjo, nato pa jo je nekaj časa, ko se je oklepala vozila, še vlekel za seboj,« je pojasnila Milena Trbulin, tiskovna predstavnica PU Celje.

Na srečo se je zgodba srečno končala, saj so v Rimskih Toplicah policisti moškega ustavili in mu odvzeli prostost. Med vožnjo je sicer povzročil še prometno nesrečo, v kateri pa na srečo ni bil nihče poškodovan. Kot je še pojasnila Trbulinova, bodo 53-letnega moškega, doma z območja Zidanega Mosta, kazensko ovadili zaradi kaznivih dejanj roparske tatvine, povzročitve lažje telesne poškodbe in odvzema mladoletne osebe.