V Šentvidu pri Ljubljani zagorel večji skladiščni objekt

Zagorelo je v prostorih kamnoseške delavnice. Požar so pogasili gasilci GB Ljubljana in prostovoljnih gasilskih društev.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Marko Feist 
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Marko Feist 

V Šentvidu pri Ljubljani je zagorel večji skladiščni objekt na Plemljevi ulici. Poročil o morebitnih poškodovanih osebah ali materialni škodi zaenkrat ni, so pojasnili na Policijski upravi (PU) Ljubljana in dodali, da je šlo za požar večjega obsega.

Uprava za zaščito in reševanje je objavila, da je zagorelo v prostorih kamnoseške delavnice. Požar so pogasili gasilci Gasilske brigade Ljubljana in 12 prostovoljnih gasilskih društev. Zgorelo je okoli 300 kvadratnih metrov notranjih prostorov, vključno z vsemi stroji in napravami, ter približno 100 kvadratnih metrov ostrešja.

Gasilcem je uspelo obvarovati sosednje industrijske objekte. Med intervencijo je bil ustavljen železniški promet na relaciji Vižmarje–Medvode.

Policisti so območje zavarovali. Ko bodo vzpostavljeni ustrezni pogoji, kar bo predvidoma jutri, bodo kriminalisti pričeli z ogledom in ugotavljanjem vzroka požara.