V Soči utonil deček

Pri prečkanju reke je naletel na naraslo vodo, a mu ni uspelo priplavati na drugo stran struge. Kriminalisti tragično nesrečo še preiskujejo.
Fotografija: FOTO: Marko Feist/Slovenske novice
Odpri galerijo
FOTO: Marko Feist/Slovenske novice

V Solkanu pri starem jezu je danes popoldan prišlo do tragične nesreče, poročajo Primorske novice. Utopil se je deček, ki naj bi imel okoli deset let, doma iz Ljubljane. Kot navajajo, je dečka pri prečkanju Soče presenetila narasla voda zaradi česar mu ni uspelo priplavati na drugo stran struge, brzice pa so ga odnesle v smeri Italije. Kljub temu, da so ga domačini poskušali rešiti, jim ni uspelo. Kasneje so ga v strugi našli in na kopno prinesli novogoriški in goriški gasilci ter potapljači DPD Soča Nova Gorica. Reševalci so dečka poskušali oživiti, a neuspešno.

Kriminalisti še preiskujejo, kako je prišlo do nesreče, še navajajo Primorske novice

Primorski dnevnik navaja, da je do nesreče prišlo pri Kajak centru v Solkanu. Deček bi se naj odločil za kopanje nad brzicami pred kajakaškim centrom, kjer naj bi ga naenkrat začel odnašati močan tok. Kot dodajajo, so mu nekateri kopalci skušali pomagati, a ga je tok odnesel in povlekel pod vodo.