V Srbiji umrl deček, v Albaniji dva pogrešana

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je izdal ukaz, da prebivalcem Tutina in Novega Pazarja na poplavljenih območjih pomaga tudi vojska.
Fotografija: V tokratnih poplavah je bilo najhuje na območju Novega Pazarja in Tutina na jugozahodu Srbije. Fotografija je simbolična. FOTO: AFP
Odpri galerijo
V tokratnih poplavah je bilo najhuje na območju Novega Pazarja in Tutina na jugozahodu Srbije. Fotografija je simbolična. FOTO: AFP

V hudih poplavah, ki so včeraj prizadele dele Srbije, Albanije in Kosova, je izgubil življenje dveletni deček. Kot poročajo lokalni mediji, je utonil v reki Vidrenjak. V Albaniji je v reki na severu države z avtomobilom pristal oče s sinom in hčerko. »Očeta in brata dekleta je odnesla voda, pogrešana moška išče policija,« je na facebooku objavila albanska policija.

V Albaniji so na območjih, ki so jih prizadele poplave, zaprli nekaj šol, intervencijske službe pa so začele evakuirati ljudi v bližini Skadra na severozahodu države.

V Srbiji je višji državni tožilec za utopljenega dvoletnika v Tutinu odredil obdukcijo, so na tožilstvu potrdili za srbsko televizijo Nova. Deček je v reko padel okoli 16. ure, njegovo truplo pa so našli po treh urah iskanja, so na policijski upravi v Novem Pazarju potrdili za srbsko tiskovno agencijo Tanjug. V Tutinu so zaradi poplavljanja rek in hudournih voda, ki so ogrozile hiše in dele infrastrukture, razglasili izredno stanje. Reke so prestopile bregove tudi v Novem Pazarju.

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je v nedeljo izdal ukaz, da prebivalcem Tutina in Novega Pazarja na poplavljenih območjih pomaga tudi vojska. 

Poplave so prizadele tudi Kosovo, a ni bilo smrtnih žrtev.

Preberite še: