V obsežni policijski akciji aretiranih 20 osumljencev

Policisti so domnevno razbili mednarodno kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s proizvodnjo in prometom s prepovedanimi drogami.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo

Sektor kriminalistične policije Policijske uprave Maribor v sodelovanju z Upravo kriminalistične policije, generalno policijsko upravo in enotami drugih policijskih uprav danes izvaja obsežne kriminalistično-preiskovalne aktivnosti na območju celotne Slovenije, so sporočili s PU Maribor. 

V akciji so odvzeli prostost 20 osumljencem, hišne preiskave pa so potekale in ponekod potekajo še vedno na 20 lokacijah na območju več policijskih uprav. V akciji sodeluje približno 250 kriminalistov in policistov.

Aretacije so rezultat dlje časa trajajoče kriminalistične preiskave, s katero so razbili mednarodno organizirano kriminalno združbo, osumljeno, da se je ukvarjala s kaznivimi dejanji neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, so zapisali policisti.

Po neuradnih informacijah, ki ji navaja portal 24 ur, naj bi bil vodja kriminalne združbe Kristjan Kamenik, ki ga javnost pozna predvsem iz primera Tekačevo. Sodili so mu za štirikratni umor leta 1997, a ga je sodišče oprostilo obtožb.

Preberite še: