V zoglenelem karavanu na Mangartskem sedlu umrla 45-letna Nemka

Hudo poškodovanega 54-letnega sopotnika so s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana.
Fotografija: Nesreč na Mangartskem sedlu. FOTO: GZ Bovec
Odpri galerijo
Nesreč na Mangartskem sedlu. FOTO: GZ Bovec

Policisti so v zvezi z včerajšnjo prometno nesrečo, ki se je pripetila na Mangartskem sedlu, posredovali nekaj novih informacij. 

Po do zdaj zbranih podatkih se je nekaj minut pred deveto uro zjutraj kakšnih 300 metrov od koče na sedlu v smeri proti Strmcu zgodila huda prometna nesreča. V grapo v bližini prvega tunela je zgrmelo osebno vozilo znamke Volvo z nemškimi registrskimi tablicami.

Zapeljalo je s ceste in obstalo ter zagorelo okrog 50 do 60 metrov pod cestiščem na strmem melišču. Moški je med prevračanjem domnevno obležal okrog šest metrov stran od karavana.

Nemca so s helikopterjem pripeljali v UKC Ljubljana. FOTO: GZ Bovec
Nemca so s helikopterjem pripeljali v UKC Ljubljana. FOTO: GZ Bovec


»Z dodatnim zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da se je 54-letni moški, lastnik avtomobila, pri tem huje poškodoval, v vozilu so našli tudi zoglenelo truplo. Hudo poškodovanega moškega so okrog 11. ure s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana,« je povedal Dean Božnik s Policijske uprave (PU) Nova Gorica. 

Identifikacija udeležencev prometne nesreče v tem trenutku še ni uradno potrjena, glede na okoliščine tragičnega primera pa gre najverjetneje za dva državljana Nemčije. Domnevna sopotnica v avtomobilu naj bi bila stara 45 let. 

V reševalni akciji je poleg policistov sodelovalo pet gasilcev iz PGD Log pod Mangartom, osem gasilcev z dvema voziloma iz PGD Bovec, ekipa NMP Tolmin in gorski reševalci iz Bovca, so povedali na Gasilski zvezi Bovec.

Nesreča se je zgodila pri prvem tunelu v smeri Strmca. FOTO: GZ Bovec
Nesreča se je zgodila pri prvem tunelu v smeri Strmca. FOTO: GZ Bovec


Policisti in kriminalisti z zbiranjem obvestil še nadaljujejo. Potrdili pa so, da v prometni nesreči ni bilo udeleženo nobeno drugo vozilo.

Ob tem policisti PP Bovec še vedno naprošajo vse morebitne očividce oz. vse, ki bi jim lahko nudili kakršnekoli koristne informacije, da jim to sporočijo na naslov PP Bovec, Dvor 44 a, 5230 Bovec, na telefonsko številko 05 389 68 50, preko elektronske pošte pp_bovec.pung@policija.si, oziroma pokličejo na najbližjo policijsko postajo, na interventno številko 113 ali na anonimni telefon 080 1200.