Vlomilci so se zaleteli in policistom ušli

Trojica, ki jo iščejo, je lahko poškodovana ali umazana od zemlje.
Fotografija: Posredovali so tudi posnetek vloma. FOTO: PU Maribor
Odpri galerijo
Posredovali so tudi posnetek vloma. FOTO: PU Maribor

Maribor – Štajerski policisti potrebujejo pomoč pri lovu na vlomilce, ki so včeraj ponoči odnesli bogat plen. Trojici so bili sicer že na sledi, vendar so se jim ti uspešno izmuznili in se odpeljali v neznano. »Ponoči, okoli 1.45, so trije neznanci vlomili v poslovni objekt v Slovenski Bistrici. Z dejanjem so povzročili za okoli 40.000 do 50.000 evrov materialne škode. S kraja so pobegnili z osebnim avtomobilom znamke Audi A4 z avstrijskimi registrskimi tablicami. Policisti so vozilo zaznali na avtocesti A1, ko je vozilo v smeri Murske Sobote. Poskušali so ga dohiteti, a jim ni uspelo, ker je voznik vozil s hitrostjo več kot 200 kilometrov na uro. Voznik je avtocesto A1 zapustil na izvozu Sveta Trojica, pred naseljem Gočova je zapeljal s ceste, nato pa se je vozilo prevrnilo na streho. Potniki so s kraja zbežali,« je pestro nočno dogajanje na Štajerskem opisal Miran Šadl, tiskovni predstavnik policijske uprave Maribor.

Kot je še pojasnil Šadl, je bil eden od vlomilcev oblečen v spodnji del trenirke črne barve in belo bundo s kapuco s podolgovato črno črto. »Rokavi bunde so črne barve do komolcev, čez ramena je bunda črne barve, preostali deli so bele barve, obut je bil v črno-bele športne copate neznane znamke. Na glavi je imel kapo sive ali črne barve,« je povedal Šadl. Njegov pajdaš je imel sivo kapo, bundo s črno kapuco in z belim znakom v predelu trebuha, spodnji del trenirke je bil črne barve, na zgornjem delu v predelu stegna je bil napis bele barve, obut je bil v črne športne copate z belimi podplati, nosil pa je črne rokavice in modro ali vijolično prevleko čez usta in nos. Tretji vlomilec je nosil črno bundo s kapuco in sive rokavice, oblečen je imel siv pulover in spodnji del trenirke sive barve, čez usta in nos je imel modro prevleko, obut je bil v bele športne copate.

»Policija prosi vse, ki bi karkoli vedeli o tem dejanju ali pa bi kje opazili opisane osebe ali osebe, ki bi bile poškodovane oziroma bi imele oblačila umazana od posledic prometne nesreče, zemlje ali trave, da o tem takoj obvestijo policijo na interventno telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije,« je še povedal Šadl.