Voznik tovornjaka se ni prepričal, da lahko varno prečka nezavarovan prehod

Potniški vlak, ki je bil namenjen iz v Ljubljano, je trčil v tovorno vozilo na nivojskem prehodu
prehodu čez železniško progo med postajama Škofljica in Rakovnik v bližini Ljubljane. Poškodovan je voznik, potniki pa so nepoškodovani.
Fotografija: FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Na železniški progi med postajama Rakovnik in Škofljica se je nekaj po poldnevu zgodila železniška nesreča. Kot so nam potrdili na Slovenskih železnicah, je potniški vlak, ki je bil namenjen iz Novega mesta v Ljubljano, trčil v tovorno vozilo na nivojskem prehodu, zavarovanem z Andrejevim križem.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so jih o nasreči obvestili nekaj po 12. uri. »Po do sedaj zbranih podatkih je do trčenja prišlo, ko je voznik manjšega tovornega vozila zapeljal čez železniške tire v trenutku, ko je mimo pripeljal potniški vlak. Prehod čez železniško progo je označen z Andrejevim križem. V nesreči nihče od okoli 50 potnikov na vlaku naj ne bi bil poškodovan, voznik tovornega vozila pa je po prvih zbranih obvestilih lažje poškodovan,« so zapisali na policiji.

Kasneje so pojasnili, da se je nesreča zgodila, ker se voznik tovornega vozila ni prepričal, da lahko varno prečka nezavarovan prehod in je na njega zapeljal v trenutku, ko se je približeval potniški vlak iz smeri Škofljice proti Ljubljani. Vlak je trčil v zadnji del tovornega vozila, katerega je nato odbilo na rob vozišča ulice Pod Strahom, kjer je nato obstalo.

Policija je pojasnila, da je bil preizkus z alkotestom negativen, da pa bodo po vseh zbranih obvestilih zoper povzročitelja izvedli ustrezen ukrep.

Zaradi železniške nesreče je bil med 12.20 in 16.25 uro zaprt promet čez nivojski prehod pri ulici Pod Strahom, obvoz pa je bil urejen po lokalnih cestah.