Vrhničan v Beljaku prodajal heroin, kokain in konopljo

Zalotili so ga, ko je kokain odložil v lonec z rožami.
Fotografija: Trenutno je v priporu v Celovcu. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Trenutno je v priporu v Celovcu. FOTO: Uroš Hočevar

Avstrijska policija je prijela slovenskega preprodajalca mamil, ki jih v Avstriji prodajajo po višjih cenah kot na naši strani Alp. Na 40-letnika iz Slovenije je policija postala pozorna, ko jih je na njegove nelegalne posle v Beljaku nekdo anonimno opozoril.

»Osumljeni prihaja z Vrhnike, doslej ga še nismo obravnavali,« nam je podrobnosti pojasnila inšpektorica Lisa Sandrieser s policije avstrijske Koroške. Kot smo izvedeli, so po prijavi opravili obširna poizvedovanja o Slovencu, ki je severnim sosedom ponujal konopljo, pa tudi heroin in kokain. Vrhničana so nato opazovali, ko je 22. julija letos na posestvu 24-letne ženske iz Beljaka odložil paket kokaina kar v lonec z rožami. Nato sta Slovenec in Beljačanka skupaj zapustila posestvo – a malce pozneje je v lonec po paket droge prišla 69-letna mama prej omenjene 24-letnice. Takrat so policisti sprožili akcijo in aretirali mamo, hčer ter Vrhničana.

Sledila je policijska preiskava posestva, ki je navrgla več najdb: poleg kokaina v cvetličnem loncu so med preiskavo posesti našli še heroin ter nasad konoplje, pa tudi več sto evrov gotovine. Prav tako so podrobno preiskali avtomobil Vrhničana. V njem so našli še en paket kokaina in gotovino. Skupaj so zasegli za več tisoč evrov prepovedanih mamil, navajajo policisti, ki so po preiskavi na prostost spustili obe ženski. Vrhničan je bil po prijetju nameščen v celovški pripor, kjer bo najverjetneje ostal do sojenja, pa tudi na prestajanju morebitne zaporne kazni.

Preberite še: