Z avtom zapeljal v Savico, oživljanje neuspešno

Zgodilo se je v Ukancu, ko je osebno vozilo zapeljalo s ceste.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Pgd Murska Sobota
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Pgd Murska Sobota

Sinoči okrog 23. ure je osebno vozilo v Ukancu zapeljalo z mostu v Savico. Prevrnjeno na strehi je obstalo v reki, so naknadno sporočili iz kranjske policijske uprave. Ena oseba se je sama rešila iz vozila in poiskala pomoč, drugo pa sta iz vozila izvlekla domačin in pripadnik civilne zaščite. Prostovoljni gasilci in člani civilne zaščite so moškega oživljali do prihoda reševalcev, a oživljanje ni bilo uspešno. Moški je umrl na kraju nesreče, odrejena je bila tudi obdukcija. Okoliščine sicer kažejo na neprilagojeno hitrost.

Gre za tretjo letošnjo smrtno žrtev na gorenjski cestah.

Gasilci PGD Bohinjska Bistrica in člani Enote civilne zaščite za reševanje na vodi in iz vode občine Bohinj so poleg tega preverili brežino do izliva potoka Savica v Bohinjsko jezero, preventivno namestili oljne pivnike v potok ter s tehničnim posegom dvignili vozilo iz potoka, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Kot javljajo gorenjski policisti, je to že tretja prometna nesreča, ki so jo obravnavali v minulih dveh dneh. V petek opoldan se je mlajša oseba med rolanjem na dovozni poti spotaknila in nenadoma padla na cesto ter pod osebni avtomobil. Pod njim je z glavo udarila v dno vozila. K sreči je uporabljala čelado. Po podatkih policije je oseba lažje poškodovana.

Včeraj ponoči je voznik v okolici Kranja trčil v drevo. V vozilu se je poleg voznika nahajalo še pet potnikov, eden celo v prtljažniku. Vozniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,72 mg/l alkohola. Po podatkih policije so bili lažje poškodovani trije potniki. Proti vozniku policisti vodijo postopek zaradi suma kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa, proti vsem pa poteka tudi prekrškovni postopek zaradi kršitve omejitve gibanja ponoči. Postopek še poteka.