
Neomejen dostop | že od 14,99€
»Najpomembnejša naloga, če hočemo končno povečati obseg ekološke hrane v javnih zavodih, je podpreti razvoj trga za ekološka živila v Sloveniji,« je ob današnjem ekološkem dnevu EU, v okviru katerega so na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekali predstavitve ekoloških kmetij, strokovna predavanja in kulinarične degustacije, povedala Ana Frelih Larsen, nova strokovna sodelavka za ekološko kmetovanje in strateško načrtovanje v kabinetu ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Ekološko kmetijstvo, ki je naravi, zdravju in dobrobiti živali prijaznejši način pridelave hrane, v Sloveniji nikakor ne dobi zaleta, a kaže, da je vlada to težavo začela reševati bolj sistematično. V ospredje je postavila povečanje obsega lokalnih ekoloških živil na jedilnikih javnih zavodov.
Ob današnjem ekološkem dnevu EU so na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekali predstavitve ekoloških kmetij, strokovna predavanja in kulinarične degustacije.
Komentarji