Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Okolje

Bolj celosten pristop k razvoju trga za ekološko hrano

Do več ekoživil v javnih zavodih bi lahko prišli z zaposlitvijo lokalnih koordinatorjev, zgled je kranjska občina.
Na Gospodarskem razstavišču so v okviru ekološkega dneva EU potekali predstavitve ekoloških kmetij, strokovna predavanja in kulinarične degustacije. FOTO: Blaž Samec/Delo
Na Gospodarskem razstavišču so v okviru ekološkega dneva EU potekali predstavitve ekoloških kmetij, strokovna predavanja in kulinarične degustacije. FOTO: Blaž Samec/Delo
23. 9. 2024 | 19:30
23. 9. 2024 | 19:32
5:39

V nadaljevanju preberite:

»Najpomembnejša naloga, če hočemo končno povečati obseg ekološke hrane v javnih zavodih, je podpreti razvoj trga za ekološka živila v Sloveniji,« je ob današnjem ekološkem dnevu EU, v okviru katerega so na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekali predstavitve ekoloških kmetij, strokovna predavanja in kulinarične degustacije, povedala Ana Frelih Larsen, nova strokovna sodelavka za ekološko kmetovanje in strateško načrtovanje v kabinetu ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Ekološko kmetijstvo, ki je naravi, zdravju in dobrobiti živali prijaznejši način pridelave hrane, v Sloveniji nikakor ne dobi zaleta, a kaže, da je vlada to težavo začela reševati bolj sistematično. V ospredje je postavila povečanje obsega lokalnih ekoloških živil na jedilnikih javnih zavodov.

Ob današnjem ekološkem dnevu EU so na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekali predstavitve ekoloških kmetij, strokovna predavanja in kulinarične degustacije.

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine