Greta protestirala pred Belo hišo

V ZDA je prispela z jadrnico, iz Washingtona pa bo šla v New York, kjer se bo udeležila podnebnega vrha ZN. 
Fotografija: FOTO: Nicholas Kamm/Afp
Odpri galerijo
FOTO: Nicholas Kamm/Afp

Švedska najstnica Greta Thunberg, ki je zaslovela s svojim aktivizmom proti podnebnim spremembam, se je v petek udeležila protestnega pohoda pred Belo hišo, kjer jo je pozdravilo več sto večinoma mladih protestnikov, ki jim ni vseeno za prihodnost planeta.

16-letna Thunbergova je dejala, da ameriškega predsednika Donalda Trumpa in druge dvomljivce v podnebne spremembe verjetno ne bo uspela prepričati, ampak upa, da bodo vsaj enkrat poslušali prave znanstvenike.FOTO: Alastair Pike/Afp
FOTO: Alastair Pike/Afp


Med skoraj teden dni trajajočim obiskom Washingtona bo govorila v kongresu, kamor so jo povabili demokrati in med drugim tudi prisostvovala tožbi mladih Američanov proti vladi, ki ne ukrepa za podnebje pred vrhovnim sodiščem ZDA.

V ZDA je prispela z jadrnico, iz Washingtona pa bo šla v New York, kjer se bo udeležila podnebnega vrha ZN, ki bo potekal 23. septembra, dan pred začetkom splošne razprave 74. zasedanja Generalne skupščine ZN.

FOTO: Nicholas Kamm/Afp
FOTO: Nicholas Kamm/Afp


Mlada Švedinja je začela lani izostajati iz šole vsak petek in se je postavila pred švedski parlament ter demonstrirala za ukrepe proti segrevanju ozračja. Njeno gibanje Petki za bodočnost je dobilo svetovne razsežnosti z dvema milijonoma udeležencev v 135 državah.

FOTO: Nicholas Kamm/Afp
FOTO: Nicholas Kamm/Afp


FOTO: Alastair Pike/Afp
FOTO: Alastair Pike/Afp

Preberite še:

Komentarji: