Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Okolje

Neurje v Črni gori terjalo dve smrtni žrtvi

V neurju, ki je včeraj popoldne povzročilo veliko škodo v Sloveniji, je dopoldne zajelo Črno goro, umrli sta dve osebi.
Pod vodo se je znašla tudi Budva, ki je v tem času dobro obiskana, a zaradi drugačnega vremena. FOTO: Stevo Vasiljević/Reuters
Pod vodo se je znašla tudi Budva, ki je v tem času dobro obiskana, a zaradi drugačnega vremena. FOTO: Stevo Vasiljević/Reuters
STA
2. 7. 2024 | 16:15
2. 7. 2024 | 17:30
1:57

V neurju, ki je dopoldne zajelo Črno goro, sta umrli dve osebi, je potrdila policija. Na delavca na gradbišču v obmorskem Čanju se je zrušil žerjav, na Luštici pa je moški umrl zaradi udara strele. Pod vodo se je znašla Budva, o poplavah in podrtih drevesih poročajo tudi iz Podgorice in Nikšića.

Delavec v Čanju južno od Budve je bil v času neurja na žerjavu, ki se je zrušil zaradi sunkov orkanskega vetra. Na polotoku Luštica v Boki Kotorski pa je zaradi udara strele na igrišču za golf umrl 60-letni moški iz bližnjega Tivta.

Močan veter je sejal razdejanje tudi v Baru. Ruval je drevesa, poškodoval več avtomobilov, v pristanišču tudi več plovil, podrl tri žerjave in lomil pretovorne mostove. Eden od tamkajšnjih delavcev je bil lažje poškodovan, poroča črnogorska tiskovna agencija Mina.

Neurje je povzročilo večjo gmotno škodo v več obmorskih mestih, o manjši škodi pa medtem poročajo tudi iz osrednjega in severnega dela države.

Nalivi z orkanskim vetrom niso prizanesli niti črnogorski prestolnici, od koder poročajo o poplavljenih ulicah in podrtih drevesih, veter pa je lomil veje tudi v Nikšiću, pišejo podgoriške Vijesti.

Neurja so v ponedeljek povzročila razdejanje že v Sloveniji in na Hrvaškem, danes pa tudi v nekaterih krajih v Bosni in Hercegovini ter v Srbiji, tudi v Beogradu, kjer je voda poplavila nekatere ceste in ulice.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine