Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Okolje

Požar nad Ajdovščino pogašen, na požarišču ostaja požarna straža

Zgorelo je približno pet hektarjev podrasti in borovega gozda. Dokler ne bo močnejšega dežja, lahko še vedno ponovno zagori, zato na požarišču ostaja požarna straža.
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen
L. Z., Be. B., STA
31. 8. 2019 | 08:08
31. 8. 2019 | 21:41
2:24
Približno 500 metrov nad cesto Ajdovščina–Col oziroma v kraju pod Zagrižo je v noči iz petka na soboto zagorelo približno pet hektarjev podrasti in borovcev, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica. Na omenjenem območju sicer ni stanovanjskih ali drugih objektov in ljudi, zaradi burje pa se je požar širil po hribu navzgor proti Colu.

Polovica ceste Ajdovščina - Col je bila zaradi požara v soboto nekaj časa zaprta, promet je bil urejen izmenično enosmerno.

Požar je bil v popoldanskih urah po besedah vodje intervencije Blaža Mlečnika pogašen. Zgorelo je približno pet hektarjev podrasti in borovega gozda. Dokler ne bo močnejšega dežja, lahko še vedno ponovno zagori, zato na požarišču ostaja požarna straža.

Gasilci so imeli težave zaradi težko prehodnega terena, precej težav je povzročala tudi burja, ki je razpihovala ogenj proti vasi Col. Mlečnik je sicer poudaril, da se ogenj ni približal kakšnemu naseljenemu predelu, prav tako ni ogrožal kakšnih kmetijskih površin in lastnine prebivalcev.

Gasilo je okrog 60 poklicnih in prostovoljnih gasilcev Gasilsko reševalnega centra Ajdovščina ter prostovoljskih gasilskih društev ajdovske in vipavske gasilske zveze. V veliko pomoč je bil tudi vojaški helikopter, ki je pomagal pri gašenju preko današnjega dne.

Vzrok požara še ni znan, obstaja pa verjetnost, da ga je zanetila strela. Policisti Policijske uprave Nova Gorica zato nadaljujejo s preiskavo okoliščin požara.


Požar v skladiščnem šotoru


Zagorelo je tudi na drugem koncu Slovenije, natančneje v Šentjanžu pri Dravogradu. V požaru je bil v celoti uničen večji montažni skladiščni kovinski šotor, v katerem je bilo po prvih podatkih okoli 300 ton peletov, dva viličarja in nekaj ostalih stvari. V požaru sta v celoti zgoreli tudi dve tovorni vozili, parkirani pred skladiščem. Gasilci so požar pogasili

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine