Tiger nomad, ki naj bi ubil tri ljudi, bo preostanek življenja preživel za rešetkami

Šlo naj bi za edino možnost, saj je za naravno okolje prenevaren; vsakič znova je vstopal v stanovanjska območja in napadal ljudi.
Fotografija: Od sobote je tiger nastanjen v živalskem vrtu v glavnem mestu omenjene zvezne države Madja Pradeš (fotografija je simbolična). FOTO: Rashide Frias/AFP
Odpri galerijo
Od sobote je tiger nastanjen v živalskem vrtu v glavnem mestu omenjene zvezne države Madja Pradeš (fotografija je simbolična). FOTO: Rashide Frias/AFP

V Indiji, ki je življenjski prostor za okoli sedemdeset odstotkov vse populacije tigrov na svetu, so ujeli tigra, ki naj bi ubil tri ljudi; življenje v ujetništvu oziroma za rešetkami je edina možnost – to odločitev so konec preteklega tedna objavili uradniki v indijski zvezni državi Madja Pradeš, piše nemški Spiegel.

Lovski čuvaji želijo nevarnega petletnega samca zapreti do konca življenja, saj je ta nenehno vstopal v naseljena območja ter napadal ljudi in živin. Zato je preveč nevaren, da bi živel na prostosti.



Od sobote je tiger nastanjen v živalskem vrtu v glavnem mestu omenjene zvezne države Madja Pradeš, kjer je izoliran. Indijski mediji so tigra poimenovali »Vegabund« oziroma »Nomad«, saj je pred nekaj leti naredil več kot 500 kilometrsko pot iz zvezne dežele Maharaštra do okrožja Betul v zvezni deželi, kjer je zdaj.
 

Nomad, ki bo odslej živel za rešetkami


Po tej dolgi poti so tigra že konec leta 2018 ujeli in za dva meseca priprli, nato pa so mu dali, preden so ga zopet spustili na prostost, ovratnik z oddajnikom, da bi lahko spremljali, kje se giblje. Oblasti so kot življenjski prostor zanj določile rezervat za tigre in nacionalni park, a se je Nomad od območja zopet oddaljil.

Indija je dom približno 70 odstotkom vseh tigrov na svetu. Po zadnjih uradnih podatkih se je populacija teh zveri iz rodu mačk med letoma 2006 in 2018 več kot podvojila: leta 2018 so jih tako zabeležili 2967.

Preberite še:

Komentarji: