Ana Roš na tretjem mestu najboljših kuharjev na svetu

V najboljši deseterici je edina ženska. Na prvem mestu je že tretje leto zapored Španec Dabiz Muñoz, drugo mesto je zasedel Španec Albert Adrià.
Fotografija: Ana Roš FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Ana Roš FOTO: Črt Piksi

Slovenska kulinarična mojstrica Ana Roš iz Hiše Franko se je po izboru kulinaričnih poznavalcev uvrstila na tretje mesto na lestvici najboljših kuharjev na svetu The Best Chef Awards 2023, so sporočili iz ekipe Hiše Franko. V najboljši deseterici je edina ženska.

Na prvem mestu je že tretje leto zapored Španec Dabiz Muñ​oz, drugo mesto pa je zasedel prav tako Španec Albert Adrià​. Med deseterico najboljših kuharjev se je uvrstilo pet Špancev.

Od lani se je povzpela za šest mest

Slovenska kulinarična mojstrica se je v primerjavi z lanskim izborom povzpela za šest mest in je na lestvici 100 najboljših kuharjev na svetu tudi edina predstavnica Slovenije.

Za Ano Roš je izjemno uspešno leto. Njena restavracija Hiša Franko se je na lestvici The 50 Best Awards 2023 uvrstila na 32. mesto. Roševa ima s Hišo Franko v Michelinovem vodniku za leto 2023 tri zvezdice, kar je najvišje odlikovanje Michelinovega vodnika.

The Best Chef je koncept, ki je nastal leta 2015 in predstavlja svet vrhunske kuhinje prek digitalne in socialnotržne platforme. Njegov cilj je združiti ljubitelje hrane z vsega sveta in ustvariti skupnost za tiste, za katere je hrana strast in prostor, kjer se lahko izmenjavajo znanje in izkušnje ter se pogovarja o svetu vrhunske kulinarike.

Pri glasovanju za najboljše kuharje organizatorji najprej pripravijo seznam 200 nominirancev, med katerimi je 100 novih obrazov in najboljših 100 s preteklega glasovanja. Za nova imena na seznamu glasuje 180 anonimnih kulinaričnih poznavalcev (kulinarični novinarji, kritiki, blogerji, fotografi). Nato 100 strokovnjakov in vseh 200 kandidatov glasuje za najboljše, pri čemer ne morejo glasovati zase.

Preberite še:

Komentarji: