Anonimnež mariborskim profesorjem grozi s smrtjo

Prejelo jih je 52 sodelavcev ekonomsko-poslovne fakultete. Do takšnih ravnanj mora veljati ničelna toleranca, sporoča minister Jernej Pikalo.
Fotografija: V preteklosti so na EPF že zaznavali težave določenih študentov. Na fakulteti so tudi zapleteni, napeti odnosi med zaposlenimi, vendar bodo storili vse, da zaščitijo zaposlene, je napovedal rektor mariborske univerze Zdravko Kačič. FOTO: Google Street View
Odpri galerijo
V preteklosti so na EPF že zaznavali težave določenih študentov. Na fakulteti so tudi zapleteni, napeti odnosi med zaposlenimi, vendar bodo storili vse, da zaščitijo zaposlene, je napovedal rektor mariborske univerze Zdravko Kačič. FOTO: Google Street View

Maribor – Profesorje in sodelavce ekonomsko-poslovne fakultete mariborske univerze pretresajo grožnje s smrtjo, poroča Večer. Prejšnji teden je 52 zaposlenih prejelo dve grozilni elektronski pošti z zapisom: »Komaj čakam, da vas vse pobijem, p***** pokvarjeni, komaj čakam, da pobijem vse vas in vaše družine, vsak cajt bom prišla s pištolo in vas vse postrelila!«

Pošta ni bila poslana z anonimnega naslova, ampak je avtorica ali avtor zlorabil identiteto ene osebe. Ali bo možno izslediti identiteto pravega pošiljatelja, za zdaj še ni jasno. Komunikacija je sicer potekala prek ruskega strežnika.

Pikalo pričakuje ustrezno ukrepanje. FOTO: Leon Vidic/Delo
Pikalo pričakuje ustrezno ukrepanje. FOTO: Leon Vidic/Delo


Večina profesorjev sporočila ni hotela komentirati, obstajajo pa špekulacije, da bi ga lahko poslal bodisi nekdo od zaposlenih, ki želi razburkati medsebojne odnose, bodisi kdo od nezadovoljnih študentov, saj ravno zdaj poteka izpitno obdobje.

Po informacijah Večera nekateri študentje zaradi neuspeha na izpitih pritiskajo na profesorje. Lani se je zgodil celo fizični napad na zaposlenega.

Dekanja fakultete Lidija Hauptman, ki je bila med tarčami groženj, je dejala, da so o dogajanju obvestili vodstvo univerze, univerza pa policijo, ki je prejela že šest prijav oškodovancev. Od slednje pričakujejo hiter odziv ter sankcioniranje storilca.

Komentarji: