»Anže Logar je ultimativna prevara«

Delova komentatorja Ali Žerdin in Janez Markeš sta se ozrla na preteklo leto.

Delova komentatorja Janez Markeš in Ali Žerdin sta se v svojem zadnjem letošnjem podkastu ozrla na dogodke preteklega leta. Žerdin je izpostavil dinamiko menjav v vladi, kjer so se ministri izmenjavali »kot po tekočem traku«.

Markeš meni, da je Robert Golob vlado vodil kot menedžerski, ne kot politični projekt in se temu primerno zapletel. »Bilanca tega je javnomnenjski propad,« je strnil. Žerdin sicer meni, da obsedenost z javnim mnenjem že meji na blaznost in preveč vpliva na delo politikov. Po njegovem je podpora Golobovi vladi padla zaradi preveč različnih pričakovanj volivcev.

Markeš se ne strinja, saj meni, da je padec podpore rezultat tega, da v enem letu reševanja zdravstva vlada ni rešila nič, zapravila pa je še dvesto milijonov evrov, prav tako je prepočasno reševanje RTV.

Markeš se boji, da novi obrazi v politiki zgolj omogočajo, da stari procesi v politiki nemoteno tečejo dalje. Anže Logar, ki že čaka v vrsti, da postane »novi obraz«, pa je »ultimativna prevara«, je posvaril Markeš. 

Medtem se v Palestini »lomi moderna civilizacija«, opozarja Markeš, saj se je s pokolom civilistov popolnoma delegitimirala ZDA, deloma pa tudi Evropska unija. »Joe Biden je svojo demokracijo pripeljal na točko zloma in prepustil volitve Donaldu Trumpu,« je posledice ameriške podpore genocidu ocenil Markeš.

Na drugi fronti se vse bolj zdi, da obleganje Gaze najbolj koristi Rusiji, ki bo verjetno lahko ohranila zasedena ozemlja, saj Ukrajina izgublja mednarodno podporo. 

Preberite še:

Komentarji: