Bon bo deljiv, na voljo od 19. junija

Določili so, da bo bon unovčljiv za nastanitev ali za nastanitev z zajtrkom.
Fotografija: vreme za 9. junij
Odpri galerijo
vreme za 9. junij

Vlada je na dopisni seji razpravljala o načinu koriščenja bona za turizem. Določili so, da bo bon unovčljiv za nastanitev ali za nastanitev z zajtrkom. Turistični boni bodo na voljo od 19. junija



Bone bodo prejeli vsi prebivalci s stalnim bivališčem v Sloveniji na dan 13. marec 2020, in sicer rojeni do vključno leta 2002 v višini 200 evrov, mlajši pa v višini 50 evrov.

Upravičenec bo bon koristil tako, da ob prijavi na dan prihoda obvestil ponudnika, da želi za opravljeno storitev unovčiti bon. Ponudnik storitve nato v informacijski sistem FURS vnese podatke o upravičencu, na podlagi katerih FURS v informacijskem sistemu označi unovčenje bona pri upravičencu (zmanjša njegovo dobroimetje) ter vrednost bona v znesku opravljene storitve izplača ponudniku storitev.

FOTO: Jure Eržen
FOTO: Jure Eržen


Bon bo tako deljiv in ga boste lahko unovčil v večkratnem znesku. Izplačilo bona v denarju ne bo možno.

Boni, za katere bo država dala skupaj 345 milijonov evrov, bodo veljali do konca leta in bodo prenosljivi med sorodniki, in sicer v ravni vrsti do drugega kolena. V nastanitvenih obratih gostom z boni ne bodo smeli zaračunati višje cene kot v primeru plačila z drugimi plačilnimi sredstvi.

Podrobneje bodo uredbo predstavili jutri ob 14.30 v prostorih Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Komentarji: