Na mejnih prehodih tudi popoldne večurno čakanje

Gneča na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško vztraja tudi popoldne, vozniki osebnih vozil najdlje čakajo na prehodu Dobovec, štiri ure in pol.
Fotografija: Kolona vozil pred predorom Karavanke. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Kolona vozil pred predorom Karavanke. FOTO: Blaž Samec/Delo

Gneča na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško vztraja tudi popoldne, vozniki osebnih vozil najdlje čakajo na prehodu Dobovec, štiri ure in pol. Večkilometrska kolona je še vedno tudi na avstrijski strani predora Karavanke za vstop v Slovenijo.

Kot kažejo podatki prometnoinformacijskega centra za državne ceste, je na prehodu Dobovec čakalna doba za izstop iz države štiri ure in pol, za vstop pa do 30 minut. Na Gruškovju za izstop čakajo eno do dve uri, za vstop pa dve uri in pol, na cesti proti prehodu je kolona vozil dolga 2,5 kilometra.

Na prehodu Dragonja se za izstop čaka več kot dve uri, na cesti Koper-Dragonja je zastoj dolg osem kilometrov. Na prehodu Sečovlje je čakalna doba za izstop eno do dve uri.
Kolona vozil na avstrijski strani predora Karavanke v smeri Slovenije je trenutno dolga šest kilometrov, na slovenski strani v smeri Avstrije pa 2,5 kilometra. Predor občasno zapirajo.

Zaradi zastoja na avstrijski strani občasno zapirajo tudi predor Ljubelj.
Dars je opozoril, da je zaradi začetka počitnic v delu Nemčije ta konec tedna in vse do četrtka pričakovati povečan promet na mejnih prehodih s Hrvaško, na cestah od Avstrije proti Hrvaški ter iz urbanih središč proti turističnim krajem in obratno. Na mejnih prehodih tudi še naprej poteka nadzor prometa in potnikov.

Komentarji: