Danes živo srebro tudi do 35 stopinj Celzija

Zdajšnje napovedi kažejo, da smo v najtoplejšem tednu v tem poletju.
Fotografija: 0729
Odpri galerijo
0729

Dnevi, ki so pred nami, bodo večinoma sončni in vroči, kot pa se za ta letni čas spodobi, bodo vreme lahko pokvarile le kakšne krajevne nevihte.

Po podatkih agencije za okolje (Arso) je bilo danes pretežno jasno in vroče, čez dan je pihal jugozahodni veter. Živo srebro se je dvignilo še nekoliko više kot včeraj, in sicer so bile temperature med 30 in 35 stopinjami Celzija.

Jutri bo precej sončno, popoldne in zvečer bodo predvsem v severni polovici Slovenije krajevne nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. Zapihal bo severovzhodni veter, pozno zvečer na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje dnevne od 26 do 30, na Primorskem do 33 stopinj Celzija.
 

Primorska bo najbolj izpostavljena


Na Arsu so nam pojasnili, da o kakšnem resnem vročinskem valu težko govorimo, prav zaradi jutrišnje prekinitve visokih temperatur, vendar Brane Gregorčič poudarja, da to ne velja za Primorsko, kjer bi o takšnem pojavu lahko govorili. »Poleg Primorske bo vročina skoncentrirana še na ljubljanski del, manj vroče pa bo, recimo, na Štajerskem in v Prekmurju.«

»Če je bil teden med 11. in 17. julijem za ta letni čas podpovprečno topel, pa bodo v tem tednu temperature res nadpovprečne, vendar o kakšnih ekstremih ne moremo govoriti. Nekako pričakovano za ta letni čas, da imamo tudi kakšen teden takšnega vremena. Za zdaj kaže, sicer to ni gotovo, da smo v najtoplejšem tednu v tem poletju,« je še pojasnil Gregorčič.

Komentarji: