Dikaučič ob napovedani interpelaciji zavrača očitke

Očitke, ki jih je moč zaslediti v medijih, v celoti zavrača. Po mnenju LMŠ se je izkazal za izredno slabega varuha pravne države.
Fotografija: Med očitki pravosodnemu ministru Marjanu Dikaučiču je njegovo ravnanje v zvezi s postopkom imenovanja evropskih delegiranih tožilcev in »da je bil tiho pri neustavnem predlogu zakona o nalezljivih boleznih«. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Med očitki pravosodnemu ministru Marjanu Dikaučiču je njegovo ravnanje v zvezi s postopkom imenovanja evropskih delegiranih tožilcev in »da je bil tiho pri neustavnem predlogu zakona o nalezljivih boleznih«. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Minister za pravosodje Marjan Dikaučič z vsebino interpelacije, ki jo je danes napovedala LMŠ, uradno ni seznanjen. Očitke, ki jih je moč zaslediti v medijih, pa v celoti zavrača, so sporočili z ministrstva. Po mnenju LMŠ se je Dikaučič v tem času, ko je minister, izkazal za izredno slabega varuha pravne države.

image_alt
Najprej interpelacija proti Kustec, za Vizjaka je že spisana


Vodja poslancev LMŠ Brane Golubović je v današnji izjavi novinarjem povedal, da je LMŠ opozicijskim SD, Levica in SAB ter poslanski skupini nepovezanih poslancev v pregled poslala predlog dveh interpelacij, in sicer interpelaciji ministra za okolje Andreja Vizjaka ter ministra za pravosodje Marjana Dikaučiča.
 

Tretja napovedana interpelacija v zadnjih dneh


Po oceni LMŠ se je Dikaučič v tem času, ko je minister, izkazal za izredno slabega varuha pravne države. Med očitki je njegovo ravnanje v zvezi s postopkom imenovanja evropskih delegiranih tožilcev in »da je bil tiho pri neustavnem predlogu zakona o nalezljivih boleznih«.

Dikaučič, ki je minister v kvoti najmanjše vladne stranke SMC, je sicer zadnji, ki se je pridružil ministrski ekipi v vladi Janeza Janše. Poslanci so ga za ministra potrdili 15. junija, s 44 glasovi za in 41 proti. Nasledil je Lilijano Kozlovič, ki je s funkcije odstopila ravno zaradi nestrinjanja z ravnanjem vlade glede postopka imenovanja evropskih delegiranih tožilcev.

To je tretja napovedana interpelacija v zadnjih dneh. V torek je predsednica SD napovedala interpelacijo ministrice za izobraževanje Simone Kustec.

Preberite še:

Komentarji: