Beli prah, ki ga je prejela Eugenija Carl, nenevaren

Po rokopisu sodeč ji je pošiljko menda poslala ista oseba kot vse dosedanje. Osebe, ki so bile v stiku s pošiljko, so bile v karanteni.
Fotografija: Na kraju dogodka posredujejo policija in gasilci, so potrdili na Policijski upravi Koper (fotografija je simbolična). FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Na kraju dogodka posredujejo policija in gasilci, so potrdili na Policijski upravi Koper (fotografija je simbolična). FOTO: Leon Vidic/Delo

Na naslov Regionalnega RTV centra Koper je danes prispela pošiljka z belim prahom. Prejem pisma je z zapisom na facebooku potrdila novinarka Eugenija Carl, kjer je dodala še, da jo kljub maski pečeta grlo in nos, oči pa se ji solzijo.

Posredovali so gasilci in policija, ki je takoj zaprla dostop v stavbo sredi Kopra. Osebe, ki so bile v stiku s pošiljko, so bile začasno v karanteni. Kasneje se je izkazalo, da pošiljka ni bila nevarna.

O dogodku so bile obveščene pristojne službe. Po rokopisu sodeč jo je novinarki menda poslala ista oseba kot vse dosedanje, saj se to ni zgodilo prvič. Jutri namerava vložiti kazensko ovadbo zoper neznanega storilca, kar bo dopolnitev kazenske ovadbe izpred dobrega leta dni zaradi enakega kaznivega dejanja.Na RTV Slovenija so se na dogodek odzvali z zapisom, v katerem tovrstna dejanja oziroma ustrahovanja najostreje obsojajo.

»Svobodno in neodvisno novinarstvo je eden od temeljnih postulatov demokracije. Opozarjamo, da je v Sloveniji treba okrepiti kulturo javnega dialoga in za vsako ceno ohraniti neodvisnost in avtonomnost novinarskega dela,« so zapisali.

Komentarji: