Iz dneva v dan topleje, v petek pa občutna ohladitev

Četrtek bo najtoplejši dan v tem tednu, ko bodo termometri večinoma kazali več kot 30 stopinj Celzija. 
Fotografija: Pred nami so poletno vroči dnevi. FOTO: Getty Images/Istockphoto
Odpri galerijo
Pred nami so poletno vroči dnevi. FOTO: Getty Images/Istockphoto

Ljubljana – Najtoplejši dan v tednu bo četrtek, ko bo temperatura večinoma višja od 30 stopinj Celzija, v petek pa se napoveduje kar občutna ohladitev, pravijo na Agenciji RS za okolje (Arso). 

Sončno in vroče vreme, ki ga imamo danes, se bo nadaljevalo še v sredo, ko bodo najnižje jutranje temperature v alpskih dolinah in na planotah Notranjske okoli 10, drugod od 13 do 17, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 26 do 32 stopinj Celzija. 

V četrtek bodo prav tako sončno in vroče, ko bodo temperature večinoma višje od 30 stopinj Celzija, a popoldne in zvečer nas bodo zajele krajevne nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na petek. 

V petek bo zjutraj in dopoldne oblačno s padavinami, zjutraj bodo predvsem v južni Sloveniji še nevihte. Hladneje bo, na Primorskem bo pihala burja. Po napovedih Arsa bomo v petek merili le okoli 18 stopinj Celzija. Sobota nam bo pokazala že bolj sončen obraz, a temperature se bodo gibale le malo nad 20 stopinjami Celzija. 

Bolj sveže vreme bo vztrajalo do začetka prihodnjega tedna. V drugi polovici prihodnjega tedna se bodo temperature spet dvignile v bližino dolgoletnega povprečja.

Komentarji: