Janja Sluga vodja novoustanovljene poslanske skupine

Mariborski poslanec vodstvu SMC očita, da se na lastno pest in brez vizije povezuje z nesorodnimi političnimi strankami in gibanji.
Fotografija: Namestnik Janje Sluga je Jurij Lep. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Namestnik Janje Sluga je Jurij Lep. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Po tem, ko je v petek stranko SMC zapustila bivša vodja poslanske skupine Janja Sluga, nato Igor Zorčič, jima je danes sledil še poslanec Branislav Rajić. Oba skupaj s predsednikom državnega zbora Zorčičem, ki ga danes odstavlja koalicija, in iz Desusa izstoplim Jurijem Lepom so ustanovili poslansko skupino nepovezanih poslancev. Njen namestnik je Jurij Lep.

Rajič je SMC, ki je v aktualnem mandatu izgubila pet od desetih poslancev, zapustil zaradi čedalje bolj jasnega oddaljevanja od najpomembnejših vrednot in ciljev stranke. Mariborski poslanec zdaj že bivši stranki očita, da se SMC povezuje z »drugimi nesorodnimi političnimi strankami in gibanji, v katere ožji kadrovski krogi stranke na lastno pest vodijo SMC brez vsakršne vizije udejanjanja liberalnih programskih usmeritev«.

Po Janji Sluga in Igorju Zorčiču je iz stranke SMC izstopil še Brane Rajić. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Po Janji Sluga in Igorju Zorčiču je iz stranke SMC izstopil še Brane Rajić. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


Rajića moti tudi brezizhodno »stanje izrazite podrejenosti SMC v trenutni vladni koaliciji, v kateri je SMC nehala biti varovalka pred zdrsom v tak način vodenja države, proti kateremu smo se kot stranka od njenega nastanka borili«. V aktualnem mandatu, predvsem pa v času, ko je SMC prevzel Zdravko Počivalšek, je njeno poslansko skupino zapustilo polovico poslancev, pet od izvorno desetih. Poleg trojice Sluga, Zorčič in Rajič je Jani Möderndorfer odšel v LMŠ, Gregor Židan pa v SD.

Preberite še:

Komentarji: