Izredno odpoved ortopedu bo reševal nov direktor

Zdravnik Dimitrij Klančič prevzema vodenje novogoriške bolnišnice, kjer je pred dnevi izredno odpoved dobil Danijel Bešič Loredan.
Fotografija: FOTO: Igor Mali/Slovenske novice
Odpri galerijo
FOTO: Igor Mali/Slovenske novice

Zdravnik Dimitrij Klančič je z današnjim soglasjem vlade postal nov direktor Splošne bolnišnica Nova Gorica.

Nasledil bo v. d. direktorja Ernesta Gortana, ki na razpisu – po tem, ko je dobil jasen signal, da nima podpore – ni kandidiral, se je pa pred dnevi podpisal pod izredno odpoved ortopedu Danijelu Bešiču Loredanu. Ta je pisno prek odvetnika danes podal svoj zagovor in predlagal, da se postopek izredne odpovedi prekine.

image_alt
Ortoped leta ob službo v SB Nova Gorica

Klančiča je za novega vodilnega svet zavoda izbral že pred mesecem dni, a se je njegovo imenovanje zamikalo, saj ni bilo jasno, ali izpolnjuje razpisane pogoje. Danes je vlada odločila: »Svet zavoda je z imenovanjem ugotovil, da kandidat Dimitrij Klančič izpolnjuje pogoj zahtevane izobrazbe, pogoj višje ravni znanja svetovnega jezika ter pogoj nekaznovanosti.

Po razpravi glede pogoja delovnih izkušenj, je svet zavoda z večino glasov sveta zavoda sprejel sklep, da kandidat Dimitrij Klančič izpolnjuje razpisne pogoje. Svet zavoda je na 31. redni seji, dne 12. 10. 2021, soglasno sprejel sklep, da se za direktorja SB NG imenuje Dimitrij Klančič. Mandat direktorja traja štiri leta.«

Gortan zapušča ustanovo v dobrem finančnem stanju: v prvih devetih mesecih ima po neuradnih podatkih 1,5 milijona presežka prihodkov nad odhodki in okoli 700.000 evrov neporavnanih obveznosti.

Preberite še:

Komentarji: