Janša od Logarja in Koritnika ne zahteva odstopa

Ministra Anže Logar in Boštjan Koritnik se med čakanjem na rezultate testa za koronavirus nista samoizolirala.
Fotografija: Predsednik vlade Janez Janša ne bo zahteval, da ministra odstopita. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Predsednik vlade Janez Janša ne bo zahteval, da ministra odstopita. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

»Z obema ministroma sem govoril. Od nobenega ne zahtevam odstopa,« je glede potez zunanjega ministra Anžeta Logarja in ministra za javno upravo Boštjana Koritnika sporočil predsednik vlade Janez Janša. Logar je namreč med čakanjem na izvid testiranja zaradi službenih obveznosti šel v Narodno galerijo, Koritnik pa je obiskal kozmetični salon. Logarjev test je bil pozitiven. »Vlada dela 24 ur na dan in delamo tudi napake,« je v odzivu na twitterju zapisal Janša. Dodal je, da vsak minister opravlja dvojno delo. »Stresno. Brez dodatkov,« je dodal.

Medtem je vladni govorec Jelko Kacin pojasnil, da je Logar test opravil rutinsko, po vrnitvi iz tujine. »Nihče ni pričakoval, da bo pozitiven, a se je pokazalo, da je. Odtlej je v samoizolaciji,« je povedal. Na vprašanje, ali morajo biti državljani v čakanju na testiranje, ki ga opravijo preventivno, v samoizolaciji, ali to ni potrebno, Kacin ni konkretno odgovoril. 

image_alt
Zaščitne maske postale kopje za politična obračunavanja


V preteklih dneh je za nekaj razburjenja poskrbel tudi direktor NIJZ Milan Krek, saj na bencinski črpalki ni nosil maske. V opravičilo državljanom je dejal, da je nanjo pozabil zaradi prevelike utrujenosti. Napako je obžaloval in zatrdil, da ni nikogar ogrožal. V njegov bran je stopil tudi Kacin, ki je na današnji novinarski konferenci dejal, da se mu zdi ta očitek »res bizaren in v tem trenutku manj sporen«. »Predvsem se je iskreno opravičil,« je povedal. Opisal je, da se s Krekom slišita več kot desetkrat na dan, tudi od ranih jutranjih ur. Tisti dan, ko je bil Krek brez maske, je po Kacinovih besedah pripravil vse grafične podlage za odločanje vlade na Brdu in bil do desete ure zvečer na delovnem mestu. 


 

Preberite še:

Komentarji: