Je za razlitimi fekalijami v Žusterni politični motiv?

Koprski župan Aleš Bržan opozarja, da nekdo želi škoditi občinski oblasti. Zadevo je predal policiji.
Fotografija: Žusterna je zelo priljubljeno kopališče med domačini, vse bolj pa tudi med turisti. FOTO: Nataša Čepar
Odpri galerijo
Žusterna je zelo priljubljeno kopališče med domačini, vse bolj pa tudi med turisti. FOTO: Nataša Čepar

Izliv fekalij v morje pri Žusterni, ki se je zgodil ta konec tedna, preiskuje tudi policija. Domnevno se je onesnaženje vode zgodilo namerno, saj je menda nekdo vrgel večji kos tekstila v kanalizacijski jašek in ga tako zamašil. Pri tem na koprski občini ugotavljajo, da se je v zadnjem času povečalo število nedovoljenih posegov v mestno infrastrukturo.

Med drugim so pristojne službe večkrat zaznale, da so šobe za zalivanje zelenic obrnjene v napačno smer, zraven praznega koša za smeti so odpadki, ki so malomarno odvrženi na tla. »Pristojne službe bodo zato o vseh morebitnih nedovoljenih posegih v mestno infrastrukturo dosledno obveščale organe pregona,« so včeraj zvečer zapisali v sporočilu za javnost.

Včeraj popoldne se je oglasil tudi koprski župan Aleš Bržan, ki je na facebooku objavil zapis, v katerem opozarja na »naključja, ki se prepogosto dogajajo«.

»Naključja so redka, ko se ponavljajo, se moramo resno zamisliti. V letošnjem letu se naključno pojavljajo smeti ob praznih zabojnikih, nekateri se naključno čez noč prenapolnijo. Naključno se obračajo zalivalniki in z zelenic usmerjajo proti cestam,« je na svojem profilu na facebooku zapisal koprski župan Aleš Bržan.

»Malo mimo naključja je nekdo pred tedni celo vlomil do zalivalnega računalnika v Žusterni in spremenil urnik zalivanja. Pred dnevi je naključno v kanalizacijsko cev zašla majica ali pulover (skozi školjko verjetno ne), par dni kasneje so v jašku našli kose stiroporja,« je nadaljeval.

»Teh in drugih naključij je zdaj že odločno preveč. Morda bi se lahko avtorji naključij zamislili, ali s takšnimi dejanji res škodujete občinskemu vodstvu ali predvsem sebi in ostalim občanom,« je sklenil.

Komentarji: