Lindav edini kandidat za generalnega direktorja policije

Lindav je že v. d. generalnega direktorja policije. Vlada ga je na to mesto imenovala, potem ko je razrešila Antona Olaja.
Fotografija: »Ni skrivnost, da se bom prijavil,« je Boštjan Lindav glede javnega natečaja ministrstva za vodenje policije v pogovoru za Delo povedal že na začetku avgusta. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
»Ni skrivnost, da se bom prijavil,« je Boštjan Lindav glede javnega natečaja ministrstva za vodenje policije v pogovoru za Delo povedal že na začetku avgusta. FOTO: Leon Vidic/Delo

Prijavo na javni natečaj za položaj generalnega direktorja policije je oddal en kandidat, so pojasnili na ministrstvu za notranje zadeve. Da se je na razpis prijavil, je za STA potrdil aktualni v. d. generalnega direktorja Boštjan Lindav. »Ni skrivnost, da se bom prijavil,« je v pogovoru za Delo povedal že na začetku avgusta. Javni natečaj so sicer objavili 29. avgusta.

Posebna natečajna komisija, ki jo imenuje uradniški svet, bo na seji preverila izpolnjevanje pogojev in primernost kandidata za razpisani položaj. Kdaj bo seja potekala, še ni znano. Komisija bo nato ime kandidata, če bo prestal presojo primernosti, poslala pristojnemu ministru. Ta se bo potem odločil o imenovanju, so še pojasnili na ministrstvu. Izbrani kandidat bo imenovan za dobo petih let.

image_alt
Policija je servis za ljudi, ne za posamezno politično opcijo

Rok za prijavo se je iztekel 6. septembra. Policijo trenutno že vodi Lindav, in sicer kot v. d. generalnega direktorja. Vlada ga je na to mesto imenovala 1. junija, potem ko je s položaja generalnega direktorja razrešila Antona Olaja.

Lindav je že pred dnevi potrdil, da je oddal prijavo na tokratnem razpisu. Kot je povedal, ima izdelano vizijo nadaljnjega razvoja policije v smeri učinkovitega zagotavljanja visoke stopnje varnosti ob spoštovanju zakonitosti delovanja, temeljnih človekovih pravic in svoboščin ter načel stroke.

Preberite še:

Komentarji: