Mlin na Muri se nezadržno potaplja

Okoli 20. ure so skušali gasilci in potapljači rešiti vsaj muzejski del mlina in ga dvigniti toliko, da iz njega izčrpajo vodo.
Fotografija: Tudi s posebnimi dvigali v Ižakovcih skušajo rešiti potapljajoči se mlin na Muri. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Tudi s posebnimi dvigali v Ižakovcih skušajo rešiti potapljajoči se mlin na Muri. FOTO: Oste Bakal

Ižakovci – Že v petek dopoldan, nekaj minut po deveti, je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje sporočila, da je v Ižakovcih v občini Beltinci nujno potrebna tehnična pomoč. Šele pozneje se je izvedelo, da se nezadržno potaplja plavajoči mlin na reki Muri, in sicer na Otoku ljubezni v Ižakovcih, pa še prav na dan, ko je veliko Pomurcev pred vlado in parlamentom v Ljubljani protestiralo prti morebitni gradnji hidroelektrarn na Muri. Kot smo lahko ugotovili, so na prizorišču že ves čas, torej več kot 12 ur gasilci PGD Ižakovci in pomurski potapljači, ki skušajo potapljajoči se mlin rešiti kolikor se še da. Okoli 20. ure so skušali gasilci in potapljači rešiti vsaj muzejski del mlina in ga dvigniti toliko, da iz njega izčrpajo vodo.

Na kraj dogodka so že pripeljali tudi dve veliki dvigali, s katerima bodo skušali dvigniti mlin iz obeh strani. Kaj se je doslej zgodilo in kaj so gasilci ter potapljači uspeli rešiti od zgodovinskega mlina, bo znano šele v soboto.

Mlin pred potopom. FOTO: Oste Bakal
Mlin pred potopom. FOTO: Oste Bakal


Reševanje znanega mlina. FOTO: Oste Bakal
Reševanje znanega mlina. FOTO: Oste Bakal

Preberite še:

Komentarji: