Na poti do morja znova kilometri pločevine

Posledice nesreče na primorski avtocesti pred Uncem proti Kopru so umaknili. Pred Karavankami znova devet kilometrov pločevine.
Fotografija: FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Roman Šipić/Delo

Tudi prvi septembrski vikend je promet na slovenskih avtocestah zelo zgoščen. Do zastojev prihaja na primorski avtocesti, promet je stal zaradi nesreče pred Uncem v smeri Kopra, a so posledice prometne nesreče medtem že odstranjene. Pred predorom Karavanke je medtem zastoj v smeri Avstrije dolg devet kilometrov, predor občasno zapirajo v obe smeri.

Tudi po odstranitvi posledic nesreče pred Uncem ostaja zastoj na več odsekih med Brezovico in Postojno, potovalni čas se podaljša za eno uro, poroča prometnoinformacijski center.

Na gorenjski avtocesti je zastoj pred predorom Karavanke proti Avstriji dolg devet kilometrov. Voznikom, namenjenim proti Kranjski Gori, priporočajo priključek Lesce, medtem ko je izvoz Lipce zaprt.

Zastoj na primorski avtocesti na Lomu. FOTO: Spletna Kamera DARS
Zastoj na primorski avtocesti na Lomu. FOTO: Spletna Kamera DARS

Na mejnih prehodih Gruškovje in Sečovlje se na izstop iz države in vstop v državo čaka do ene ure. Na Dragonji vozniki za vstop čakajo od ene do dveh ur, za izstop pa do pol ure. Na Jelšanah in Starodu se za izstop iz Slovenija čaka do pol ure, na Starodu tudi za vstop v državo. Na Obrežju vozniki za vstop v državo čakajo do 40 minut.

Komentarji: