Na višje ležečih cestah in prelazih zimske razmere, na Vipavskem piha močna burja

Ponoči bodo padavine oslabele in ponekod ponehale, meja sneženja se bo na jugu še nekoliko znižala.
Fotografija: Ohladitev je danes zjutraj dosegla Slovenijo. Zapihali so vetrovi severovzhodne smeri in v višjeležeče kraje prinesli zimo. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Ohladitev je danes zjutraj dosegla Slovenijo. Zapihali so vetrovi severovzhodne smeri in v višjeležeče kraje prinesli zimo. FOTO: Jože Suhadolnik

Današnji dan je prinesel ohladitev, ponekod je tudi snežilo. Na Prometno-informacijskem centru za državne ceste opozarjajo, da so na cestah čez prelaz Jezerski vrh ter na Pokljuko obvezne verige, zimsko opremo priporočajo tudi na ostalih prelazih in višje ležečih cestah. V Vipavski dolini veljajo nekatere omejitve zaradi burje.

FOTO: Jože Suhadolnik
FOTO: Jože Suhadolnik


Na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in Selom ter na regionalni cesti Vipava-Ajdovščina je zaradi burje prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila z ponjavami. Promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton je prepovedan tudi na regionalnih cestah Podnanos-Manče-Vipava ter Ajdovščina-Selo-Ajševica-Vogrsko.

Kot poročajo spletni portali, je sneg danes pobelil tudi nekatere višje ležeče kraje. Uresničile pa so se tudi napovedi vremenoslovcev o precejšnji ohladitvi. Po trenutnih podatkih je v Ljubljani osem stopinj, okrog dvanajst so jih namerili na Primorskem, medtem ko imajo po podatkih Arsa v Slovenj Gradcu le tri stopinje, v Ratečah, kjer rahlo sneži, pa še stopinjo manj.

Sneg v Kranjski gori FOTO: Jože Suhadolnik
Sneg v Kranjski gori FOTO: Jože Suhadolnik
Tudi v ponedeljek bodo po napovedih najvišje dnevne temperature med osem in 12 stopinj Celzija, na Primorskem do 15 stopinj. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, v Gornjesavski dolini malo pod nič stopinj Celzija.

Ponoči bodo padavine v zahodni, osrednji in deloma severni Sloveniji ponehale, se bo pa na jugu meja sneženja nekoliko znižala. V ponedeljek dopoldne pa bodo padavine povsod ponehale ter se bo nato od zahoda počasi začelo jasniti.
V vzhodnih in severnih krajih bo pihal severni veter. Najmočnejši sunki burje na Primorskem bodo zvečer in v prvem delu noči na ponedeljek na izpostavljenih mestih presegali hitrost 100 kilometrov na uro.


 

Več iz te teme:

Komentarji: