Razmere na mejnih prehodih so se umirile

Danes in v nedeljo bo promet na nekaterih državnih cestah po Sloveniji oviran zaradi prireditev.
Fotografija: Ker se poletne počitnice v večjem delu Evrope bližajo koncu, na prometnoinformacijskem centru v teh dneh pričakujejo več prometa od Hrvaške proti Avstriji in posledično čakanje na mejnih prehodih. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Ker se poletne počitnice v večjem delu Evrope bližajo koncu, na prometnoinformacijskem centru v teh dneh pričakujejo več prometa od Hrvaške proti Avstriji in posledično čakanje na mejnih prehodih. FOTO: Jože Suhadolnik

Razmere na mejnih prehodih so se umirile, pri izstopu iz Slovenije namreč ni več čakalnih dob. Na mejnem prehodu Gruškovje pa vozniki osebnih vozil na vstop čakajo do dve uri, vozniki tovornih vozil pa do ene ure, poroča prometnoinformacijski center.

Ker se poletne počitnice v večjem delu Evrope bližajo koncu, na prometnoinformacijskem centru v teh dneh sicer pričakujejo več prometa od Hrvaške proti Avstriji in posledično čakanje na mejnih prehodih. Na kontrolnih točkah med Slovenijo in Avstrijo je do nedelje pričakovati poostreno vstopno kontrolo na avstrijski strani zaradi epidemije covida-19.



Za Karavanke in Ljubelj to predstavlja možnost zastojev, je zapisano na spletni strani prometnoinformacijskega centra. Predlagajo uporabo manj obremenjenih prehodov in pozorno vožnjo.

Policija ob tem voznike opozarja, naj se na pot dobro pripravijo še pred začetkom vožnje in naj sproti spremljajo prometne informacije, prometno signalizacijo in portale. V primeru zastoja na avtocesti naj ustvarijo reševalni pas. S sabo naj imajo dovolj tekočine.



Do nedelje bo promet na nekaterih državnih cestah po Sloveniji oviran tudi zaradi kolesarskih prireditev, je še zapisano na spletni strani prometnoinformacijskega centra.

Komentarji: