Na zahodu države možna neurja s točo

Prebivalci naj svojo lastnino umaknejo na varno, da je toča ne bo poškodovala, opozarjajo na Arsu.
Fotografija: Lahko bo padala tudi toča. FOTO: Suhadolnik Jože/Delo
Odpri galerijo
Lahko bo padala tudi toča. FOTO: Suhadolnik Jože/Delo

Predvsem v zahodni polovici države bodo pozno popoldne, zvečer in v prvem delu noči na torek možna krajevna neurja z močnimi sunki vetra in točo. Prebivalci naj svojo lastnino umaknejo na varno, da je toča ne bo poškodovala. Tudi avtomobile naj zapeljejo pod streho, so za STA opozorili na uradu za meteorologijo Agencije RS za okolje.

Nevihte, krajevno tudi močnejše, se bodo zvečer in v prvi polovici noči lahko širile proti vzhodu. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 33, na severozahodu okoli 25 stopinj Celzija, so zapisali na agenciji.

image_alt
Na Ptujskem prva toča letos


V torek bo na vzhodu delno jasno, drugod spremenljivo oblačno. Zlasti v zahodni in osrednji Sloveniji se bodo pojavljale plohe in nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32, na severozahodu okoli 24 stopinj Celzija.

V torek bo spremenljivo oblačno, predvsem v krajih severno in zahodno od nas se bodo pojavljale plohe in nevihte. Več sonca bo v krajih vzhodno in južno od nas. Ob severnem Jadranu bo še pihal jugo.

V sredo in četrtek bo sončno in spet bolj vroče. Ponekod bo še pihal jugozahodnik. Nad severozahodno in delom srednje Evrope je plitvo ciklonsko območje. Od jugozahoda k nam priteka topel in še razmeroma suh zrak.

Preberite še:

Več iz te teme:

Komentarji: