Nadzorni svet Uradnega lista za direktorja imenoval Denisa Stroliga

Odločitev sledi odmevni aferi s kandidiranjem Igorja Šoltesa, ki je s položaja generalnega sekretarja LMŠ odnesla Braneta Kralja.
Fotografija: Denis Stroligo je poslovno pot začel na Upravi za notranje zadeve Ljubljana. Štiriletni mandat na mestu direktorja Uradnega lista bo nastopil že s 1. oktobrom 2019. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Denis Stroligo je poslovno pot začel na Upravi za notranje zadeve Ljubljana. Štiriletni mandat na mestu direktorja Uradnega lista bo nastopil že s 1. oktobrom 2019. FOTO: Roman Šipić/Delo

Nadzorni svet Javnega podjetja Uradni list Republike Slovenije d.o.o. je za najprimernejšega kandidata za direktorja družbe izbral Denisa Stroliga, je podjetje objavilo na spletni strani. Odločitev sledi odmevni aferi, ko naj bi generalni sekretar LMŠ Brane Kralj na prvo nadzornico Uradnega lista Ireno Prijović politično pritiskal tako, da bi direktorski položaj pripadel nekdanjemu evropskemu poslancu Igorju Šoltesu.

Ta je naposled kandidaturo umaknil, Kralj pa se je moral posloviti od položaja generalnega sekretarja LMŠ, ker je premier Marjan Šarec »pometel pred svojim pragom«.

Odločitev o najprimernejšem kandidatu je nadzorni svet Uradnega lista sprejel že 20. septembra na redni seji in tedaj pooblastil predsednico nadzornega sveta za pripravo in uskladitev pogodbe o zaposlitvi in poslovodenju z izbranim kandidatom, danes pa so na dopisni seji njeno vsebino potrdili in Stroliga za direktorja tudi imenovali.


 

26 let izkušenj z vodenjem družb


Stroligo je sicer pravnik, ki ima več kot 26 let izkušenj na področju vodenja družb, različnih poslovnih področij in timov. Kot so še zapisali na portalu Uradnega lista, je pri svojem dolgoletnem delu pridobil veliko izkušenj na področju strateških planiranj, poslovnih pogajanj, organizacij, reorganizacij ter optimizacij delovnih procesov, kakor tudi na področju korporativnega upravljanja ter oblikovanja ustreznih politik poslovanja ter HR področju.

Do letošnjega junija je bil član uprave SID-Prve kreditne zavarovalnice, pred tem pa štiri mesece njen svetovalec. V času od 2001–2016 kot predsednik uprave vodil Merkur zavarovalnico, v tem obdobju je bil tudi devet let član nadzornega sveta družbe Merkur Osiguranje ter leto dni član nadzornega sveta družbe Moja naložba. V obdobju 2013–2016 je bil tudi član Sveta Slovenskega zavarovalnega združenja.

V obdobju 1998–2000 je v Zavarovalnici Triglav realiziral takrat pionirski projekt zavarovanj z asistenco skupaj s postavitvijo klicnega centra. Še pred tem pa je bil v obdobju 1995–1998 član uprave zavarovalnice Concordia, Pokojninska zavarovalnica, d.d.

Komentarji: