»Nesramnost brez primere«

Prah dvigujejo zapisi e-enciklopedije, ki so nastali pod odgovornim urednikom Dimitrijem Ruplom, v uredniškem odboru pa je sodeloval tudi Janez Janša.
Fotografija: NSi so razburili zapisi o osamosvojitvenih dogodkih. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
NSi so razburili zapisi o osamosvojitvenih dogodkih. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Pred današnjo novinarsko konferenco Nove univerze ob izidu Prispevkov za enciklopedijo slovenske osamosvojitve, državnosti in ustavnosti dvigujejo prah zapisi e-enciklopedije z enakim naslovom, ki so nastali pod odgovornim urednikom Dimitrijem Ruplom, v uredniškem odboru pa je sodeloval tudi Janez Janša. Rupel je zmago Milana Kučana na volitvah predsednika predsedstva leta 1990 označil za edinstven primer v Srednji Evropi, njena posledica pa da so bile tudi »nekatere težave, ki jih je Slovenija doživljala v gospodarstvu, pravosodju, medijih, šolstvu in zunanji politiki v drugi polovici devetdesetih let«.

»Ob navedbi, da je Lojze Peterle prvi zapustil Demos, ne morem reči drugega, kot da gre za evidentno laž, poskus reinterpretacije zgodovinskih dejstev ter osebno diskvalifikacijo enega izmed ključnih osamosvojiteljev. Da se to dogaja ob 30. obletnici osamosvojitve, je nesramnost brez primere,« pa je Peterleta vzel v bran prvak NSi Matej Tonin. Pravi, da e-enciklopedijo lahko razume kot izraz želje po dodatni osvetlitvi osamosvojitvenih dogodkov.

image_alt
Spor med Dimitrijem Ruplom in Lojzetom Peterletom

Preberite še:

Komentarji: