Nevihtni oblaki zapuščajo Slovenijo, v Kamniku sodni dan (VIDEO)

Maj se bliža koncu, aprilsko vreme pa vztraja.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Oste Bakal

Ljubljana – Konec aprila smo se lahko pohvalili z nadpovprečno sončnim in toplim vremenom, ki nas je razvajalo ves mesec. Kot da bi pohvala prišla prekmalu, se je vreme z majem popolnoma spremenilo in postalo nestanovitno, kot je sicer značilno za aprilske dneve. Čeprav je junij tik pred vrati, se vreme, kot kaže, ne bo še takoj prilagodilo novemu, bolj poletnemu mesecu.

Po podatkih Agencije RS za okolje so se na širših območjih Tolmina, Idrije in Logatca ob nevihtah pojavljali tudi močnejši nalivi. Meteorologi napovedujejo, da bo nevihtna aktivnost po državi predvidoma zamrla zvečer.

Na območju Kamnika so po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje številne težave s poplavami zaradi dviga podtalnice in kanalizacijskih vod. Prebivalci in gasilci imajo tam ogromno dela s črpanjem vode.

Ob 15.46 so gasilci v občini Komenda odstranili podrto drevo, ki je med neurjem padlo na cesto ter pogasili telekomunikacijski kabel, ki je zagorel po udaru strele. Strela je okoli 16. ure v občini Cerklje na Gorenjskem udarila v stanovanjsko hišo. Gasilci so pogasili goreči telefonski kabel ter s termo kamero pregledali objekt. Na kraju je bil prisoten dežurni električar, ki je odklopil elektriko. V Trnovljah je strela udarila v streho stanovanjske hiše, iz katere je pometalo strešnike.





Zaradi neurja, ki se je razbesnelo nad Kamnikom in okolico, sta zaradi poplavljenega cestišča zaprti cesti: Mekinje–Godič ter cesta iz Kamnika v Tunjice pri Tunjiški Mlaki.

Danes popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo plohe in nevihte, krajevno so možni tudi močnejši nalivi. Kakšna nevihta se lahko zavleče še v večer, ponoči pa se bo ozračje umirilo.
 

V četrtek in petek nekoliko več sonca


Jutri zjutraj bo nekaj nizke oblačnosti, čez dan pa bo deloma sončno s spremenljivo kopasto oblačnostjo. V notranjosti Slovenije bodo popoldne spet nastale krajevne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju okoli 19, najvišje dnevne od 23 do 28 stopinj Celzija.

V četrtek in petek bodo sončna obdobja nekoliko daljša, verjetnost popoldanskih neviht pa za spoznanje manjša, a ozračje še ne bo povsem stabilno.

Komentarji: