Od Janeza Janše do Zdravka Počivalška

Nekdanja tesna sodelavka prvaka opozicije v službi pri prvaku SMC. Ima to kadrovanje tudi politični pomen?
Fotografija: Ali zaposlitev Alenke Pavlin na ministrstvu za gospodarstvo pomeni približevanje novega prvaka SMC Počivalška stranki SDS? FOTO: Igor Zaplatil
Odpri galerijo
Ali zaposlitev Alenke Pavlin na ministrstvu za gospodarstvo pomeni približevanje novega prvaka SMC Počivalška stranki SDS? FOTO: Igor Zaplatil

»Zaradi odsotnosti sodelavcev na področju odnosov z javnostmi je ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo na tem področju začasno angažiralo magistro Alenko Paulin kot strokovnjakinjo s področja komuniciranja,« pojasnjujejo na ministrstvu, ki ga vodi Zdravko Počivalšek, vzroke za krepitev ekipe.

Informacija o dodatni moči ne bi bila tako presenetljiva, če ne bi bila Alenka Paulin oseba, ki je bila v preteklosti ena vplivnejših imen SDS in tesna sodelavka Janeza Janše. V SDS se je včlanila leta 2000 in se hkrati zaposlila v parlamentu kot svetovalka poslanske skupine SDS, bila je tudi tiskovna predstavnica stranke. V času prve Janševe vlade je bila direktorica državne Slovenske tiskovne agencije, v času vlade Andreja Bajuka pa je vodila urad za informiranje.

Pred sedanjim prihodom na ministrstvo je skrbela za komuniciranje v Gorenjski banki, tja se je preselila po tem, ko je finančno ustanovo prevzel srbski poslovnež Miodrag Kostić. V bančništvo se je podala po odhodu iz KD Group, kmalu po smrti prvega moža skupine Matjaža Gantarja.

Zdaj 53-letna Novogoričanka je v Ljubljani študirala mednarodne odnose in se konec 80. let začela ukvarjati z novinarstvom. Objavljala je v Tribuni in na Radiu Študent, v Mladini, od koder izvira njeno tesno dolgoletno poznanstvo s Francijem Zavrlom, lobistom in zdaj lastnikom agencije za komuniciranje Stratkom, ki je vladi oziroma kabinetu premiera – sodeč po aplikaciji Erar – že ponujala storitve kriznega komuniciranja. Paulinova je bila zaposlena tudi v podjetju Pristop, kjer je bil nekoč solastnik Zavrl.

Njen prihod v ekipo Zdravka Počivalška vzbuja ugibanja o morebitnih političnih ozadjih te kadrovske izbire oziroma morebitnem približevanju novega prvaka SMC stranki SDS ter nastajanju alternativne desnosredinske koalicije.
 

Preberite še:

Komentarji: