Pahor kliče na pogovor Veselinoviča in Urbanijo

Iz urada predsednika države so sporočili, da gre za poskus iskanja rešitev za vprašanja, zaradi katerih je prišlo do zastoja financiranja STA.
Fotografija: FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Tomi Lombar/Delo

Predsednik Borut Pahor bo v torek v predsedniški palači priredil delovno srečanje z direktorjem Slovenske tiskovne agencije Bojanom Veselinovičem in direktorjem urada vlade za komuniciranje Urošem Urbanijo. Gre za »poskus iskanja rešitev za vprašanja, zaradi katerih je prišlo do zastoja financiranja javne službe STA«, so navedli v Pahorjevem uradu.

Kot so zapisali v predsednikovem uradu, je Pahor pred dnevi prejel pismo, v katerem ga direktor STA prosi za podporo pri vnovičnem pozivu vladi, naj zagotovi sredstva za delovanje STA.

image_alt
Vrhovno sodišče odločilo: Vlada mora financirati STA po zakonu


Spomnili so tudi, da se je o vprašanju financiranja z Veselinovičem in Urbanijo pogovarjal že v začetku decembra lani in ocenil, da »Slovenska tiskovna agencija kot agencijski servis opravlja pomembno poslanstvo v javnem interesu. Zato njen obstoj ne sme biti ogrožen«. V tem smislu je pozval vlado in vodstvo agencije, da skladno s predpisi razčistita vprašanja, zaradi katerih je prišlo do zastoja financiranja STA.

STA ostaja brez državnega financiranja, ki ga za izvajanje javne službe predvidevata zakon o STA in sedmi protikoronski zakon, že 249 dni.
 

Preberite še:

Komentarji: