Pikalo predlagal revizijo poslovanja visokošolskih javnih zavodov

Ministra za šolstvo so k vložitvi revizijskega predloga spodbudili sumi negospodarnega ravnanja. Računsko sodišče se je odzvalo s pojasnilom, da glede na zakon samostojno določa, katere revizije bo poleg obveznih, ki jih mora opraviti vsako leto po zakonu, še izvedlo v posameznem obdobju.
Fotografija: Jernej Pikalo FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Jernej Pikalo FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo je na računsko sodišče naslovil predlog za revizijo poslovanja vseh javnih visokošolskih zavodov.

Povod za predlog revizije vseh javnih visokošolskih zavodov so dvomi o domnevno negospodarnem poslovanju teh institucij, ki v zadnjem času odmevajo v javnosti, so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Zakonska podlaga, ki omogoča vložitev tovrstnega predloga, je 25. člen zakona o računskem sodišču.

V preteklosti se je za sporno izkazalo izplačevanje dodatkov za stalno pripravljenost. Kot smo že poročali, je oktobra višje sodišče zavrnilo pritožbo univerze in s tem potrdilo odločitev prvostopenjskega sodišča, da mora univerza vrniti nenamensko porabljena sredstva za stalno pripravljenost.

Preberite še:

Komentarji: