Po končni oceni so povzročila za 5,6 milijona evrov škode

Največ škode so neurja povzročila na vodotokih, in sicer je škoda dosegla 3,56 milijona evrov.
Fotografija: Škoda na gozdnih cestah je znašala nekaj več kot 80.000 evrov, škoda na državnih cestah slabih 57.000 evrov. FOTO: Blaž Močnik/Delo
Odpri galerijo
Škoda na gozdnih cestah je znašala nekaj več kot 80.000 evrov, škoda na državnih cestah slabih 57.000 evrov. FOTO: Blaž Močnik/Delo

Neurja s poplavami, ki so med 3. in 6. avgustom prizadela koroško, ljubljansko, notranjsko, obalno, pomursko, vzhodnoštajersko, zahodnoštajersko in zasavsko regijo, so povzročila za 5,6 milijona evrov škode. Končno oceno je danes potrdila vlada.

Od skupnega zneska neposredne škode znaša škoda na kmetijskih zemljiščih dobrih 8500 evrov, delna škoda na stavbah dobrih 93.000 evrov, na gradbeno-inženirskih objektih pa 1,78 milijona evrov.

Največ škode so neurja povzročila na vodotokih, in sicer je škoda dosegla 3,56 milijona evrov. Škoda na gozdnih cestah je znašala nekaj več kot 80.000 evrov, škoda na državnih cestah slabih 57.000 evrov, škoda v gospodarstvu pa je nanesla slabih 34.000 evrov.

FOTO: Marko Feist 
FOTO: Marko Feist 


Ocenjena neposredna škoda presega 0,3 promila načrtovanih prihodkov rebalansa državnega proračuna za letošnje leto (2,76 milijona evrov). S tem je dosežen limit za uporabo sredstev državnega proračuna v skladu z zakonom o odpravi posledic naravnih nesreč, so po seji vlade sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Škodo je 16. oktobra verificirala državna komisija za ocenjevanje škode po naravnih in drugih nesrečah. Ta je tudi potrdila stroške ocenjevanja škode v skupni višini 1048 evrov, ki se pokrijejo iz proračunske rezerve.

Preberite še:

Komentarji: